WijnVermouth Del Professore

Blij verrast door de vermout van Del Professore

Vermouth Del ProfessoreBeeld Edoardo Piva

Doktersdrankjes zijn vaak bitter, maar je wordt er beter van. Ergo, bittere drankjes zijn goed voor je, nodig of niet. Zie hier een van de redenen van het succes van de bittere aperitieven, vroeger. Ze begonnen dikwijls hun bestaan als ‘tonicum’ en de oudste werden door pillendraaiers aan de man gebracht. Bitter alleen was niet voldoende natuurlijk, er werd immer hoog opgegeven over een niet gespecificeerd, geheim mengsel van kruiden en specerijen. Dat gezegd hebbende: ik lust graag vermout. Als hij maar niet te zoet is. Vandaar dat ik blij verrast die van Del Professore doorslikte, onlangs bij restaurant De School in Amsterdam. Ze hadden zoals het hoort een fraai krulletje sinaasappelschil op de ijsblokken gedrapeerd, dat bij elk slokje met zijn aroma mijn neus kietelde. Ik dronk de Rosso, die kruidiger en bitterder bleek dan bijvoorbeeld Martini. Later ontving ik thuis de Professore Classico - wit - die zo mogelijk nog interessanter geurde. Waarnaar? Tja. Bijzonder complex, zo geschakeerd dat ik geen enkele geur kon benoemen. Geheim recept hè. Van een enthousiast stel uit Rome dat nog maar kort bezig is. Bravi, ragazzi!

Vermouth Del Professore
Classico en Rosso, circa € 28. bartsbottles.nl
prijs/kwaliteit 8

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden