Zomerconcerten Concertgebouw

De Robeco Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw vormen een seizoen op zichzelf. Het festijn omvat ruim zeventig evenementen in de Grote Zaal, de Kleine Zaal en de Koorzaal, en vormt een afspiegeling van het muziekleven in de rest van het jaar....

Vanavond opening, niet met feesttoeters maar wel op niveau: Ein deutsches Requiem van Brahms, met het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en solisten onder leiding van Marin Alsop.

Naast orkestconcerten – soms door jeugdorkesten, soms door wereldberoemde ensembles - zijn er tot eind augustus ook pianorecitals, jeugdvoorstellingen en concerten met kamermuziek, oude muziek, jazz en wereldmuziek. ‘Running gag’ in de reeks is de charismatische fortepianist Kristian Bezuidenhout. Hij treedt op met de Radio Kamerfilharmonie onder Frans Brüggen, met het Concertgebouworkest onder Ton Koopman en in zijn eentje.

Het lichte lied komt deze week aan bod in concerten rond Josee Koning en Melody Gardot, dwars tussen het Storioni Trio, het Maarschalkerweerdorgel en Concerto Köln met de countertenor Philippe Jaroussky door. Annuleringen zijn er ook, net als in het echte seizoen: zondag geen Residentie Orkest.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden