Zakenpoot van LinkedIn strijkt neer op Schiphol

LinkedIn De sociale netwerksite voor zakelijk gebruik LinkedIn wil verder groeien in Europa en opende daarom afgelopen maandag een kantoor in Amsterdam....

Voedingscentrum Het Voedingscentrum gaat informatie van etiketten op voedselproducten toegankelijk maken voor mobiele telefoons. Het centrum wordt door consumenten het meest gebeld met vragen over E-nummers (chemische additieven) en wil met de nieuwe dienst tegemoetkomen aan de groeiende behoefte van consumenten aan informatie. De applicatie is via de website te downloaden.

Silicon Valley De leegstand van kantoren in Silicon Valley, de plek waar vrijwel alle bekende Amerikaanse ict-bedrijven hun thuis of oorsprong hebben, is op het hoogste niveau sinds het klappen van de internetzeepbel in 2000. Volgens het financiële persbureau Bloomberg staat meer dan 4 miljoen vierkante meter van de totale kantooroppervlakte leeg. Terwijl rond het uitbreken van de financiële crisis nog volop kantoren werden bijgebouwd, nam het aantal huurders van bestaande panden door de crisis snel af. In de Verenigde Staten is alleen de bouw harder door de crisis getroffen dan de ict-sector. Het grootste kantoor dat leegstaat, is een toren met een vloeroppervlak van ongeveer 35 duizend vierkante meter. Het gebouw in het centrum van San Jose kwam met de overname van Bea Systems in januari 2008 in handen van softwareproducent Oracle.

ANDROID De populariteit van mobiele telefoontoestellen met het Android-besturingssysteem van Google wordt steeds groter. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Changewave. Woensdag introduceerde Google zijn eerste eigen mobiele telefoon die draait op Android, maar eerder maakten onder meer LG, Motorola en HTC al gebruik van het Google-systeem. In september 2009 wilde 6 procent van alle consumenten een Android-telefoon. Nu zegt 21 procent van de ondervraagden die binnen negentig dagen een smartphone verwacht te kopen, een telefoon met het besturingssysteem van Google te willen. De iPhone blijft de populairste telefoon. Liefst 28 procent van de ondervraagden wil het liefst de smartphone van Apple aanschaffen.

CHIPMARKT Het herstel van de chipindustrie lijkt wereldwijd door te zetten. Uit onderzoek van de Semiconductor Industry Association blijkt dat de omzet in november 2009 met 8,5 procent is gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2008. Vergeleken met oktober 2009 was de groei 3,7 procent. In Europa daalde de omzet overigens met 5,3 procent.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden