Winst SBS 6 en Net 5 verdubbelt dit jaar

Het mediaconcern SBS Broadcasting (SBS 6 en Net 5) verwacht in Nederland de nettowinst dit jaar te verdubbelen tot circa 23,6 miljoen gulden....

ANP

Volgens Goes kan SBS Broadcasting met zijn Nederlandse activiteiten terugkijken op een uitstekend jaar met een 'spectaculaire omzetgroei'. Het bedrijf zette met 256 miljoen ruim 34 procent meer om. Deze toename is toe te schrijven aan de groei in de advertentiemarkt, meer belangstelling voor SBS 6 en de introductie van Net 5 als nieuwe commerciële zender in maart vorig jaar.

Als gevolg van de komst van Net 5 bleef de nettowinst iets achter. Die ging van 13,7 miljoen gulden in 1998 naar 11,8 miljoen gulden. Er is ongeveer 10 miljoen gulden in Net 5 geïnvesteerd. 'Net 5 gaat in 2000 al bijdragen aan het totale resultaat', beloofde Goes.

De komst van Net 5 heeft de groei van SBS 6 niet in de weg gestaan, constateerde Goes zichtbaar tevreden. In 1998 had SBS 6 - 's avonds, op prime time gemeten - een gemiddeld marktaandeel van 10 procent in de groep van 13 jaar en ouder. Vorig jaar steeg dat tot 10,6 procent. In de tien maanden van zijn be4staan nam Net 5 in 1999 2,5 procent voor zijn rekening.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden