WERELDMUZIEK

Zeven broers, een zuster en een neef van de in Iraans Koerdistan gerenommeerde muziekfamilie Kamkar - vader Hassan Kamkar is de oprichter van de Academie voor Muziek en Cultuur - treden op met zangeres Njameh Tajadod, vanavond in Korzo, Den Haag en zaterdag het Muziekcentrum van Eindhoven....

Tournee

De Turkse chansonnier-protestzanger Zülfü Livaneli en de Nederlandse zangeres Liesbeth List wijden samen een reeks concerten aan het 'Levenslied in oriënt en westen'. Vanavond treden zij samen op in het Amsterdamse Concertgebouw, zaterdag in het Muziekcentrum van Enschede en zondag in het Concertgebouw van Haarlem.

Het Bulgaarse vrouwenkoor Kapanski en het Hongaarse volksmuziekensemble Gereben treden zondag op in O42, Nijmegen. Kapanski zingt vanavond in Rasa, Utrecht en Gereben speelt zaterdag in de St Aegtenkapel, Amersfoort.

Luitvirtuoos en componist Hossein Alizadeh, drummer Madjid Khaladj en zangeres Afsaneh Rassa'i brengen klassieke muziek uit Iran, vrijdag in Rasa, Utrecht en zondag in Bis, Den Bosch.

Tango-trio Juan José Mosalini (bandoneón), Gustavo Beytelmann (piano) en Patrice Caratini (contrabas) spelen oude en nieuwe tango's, zaterdag in het Tropeninstituut, Amsterdam en op 3 april in de Doelen, Rotterdam.

Den Haag

'Sitar meets guitar': de Indiase sitar- en tablaspeler Ustad Zamir Khan treedt op met gitarist Shrikrishan Sharma, zaterdag in Korzo.

Eindhoven

Het trio van de Portugese zanger-gitarist Fernando Lameirinhas speelt zaterdag in het Muziekcentrum.

Groningen

Marie Boine uit Lapland zingt traditionele joik-liederen bij haar elektrische band, vrijdag in de Oosterpoort.

Leiderdorp

Percossa Percussion speelt Rhythmix, een mengeling van volksmuziek, jazz en fusion op instrumenten uit alle windstreken, zaterdag in de Muzenhof.

Nijmegen

Berehinya brengt volksmuziek en -dans uit de Oekraïne. Vanavond treedt het ensemble op in de Stadsschouwburg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden