Album

Welcome Break is in alle opzichten de gedroomde vervolgstap na Pip Bloms debuut Boat ★★★★☆

Menno Pot
null Beeld

De coronacrisis zal Pip Blom zwaar gevallen zijn. Keihard gewerkt, zich een slag in de rondte gespeeld, met een rij singles en het sprankelende album Boat (2019) voet aan de grond gekregen in Groot-Brittannië en toen... Het grote, gedwongen niets. Plus de knagende vraag of het ‘momentum’ er daarna nog zou zijn.

Het lijkt er gelukkig wel op. Kan ook haast niet anders bij het ter tafel verschijnen van album nummer 2, Welcome Break, vernoemd naar een keten van servicestations aan de Britse motorways. De band ging graag twee weken in quarantaine om het te kunnen opnemen in Engeland, in Ramsgate, om precies te zijn.

Het eindresultaat is in alle opzichten de gedroomde vervolgstap na Boat. Steeds hechter speelt de band, steeds volwassener is de sound en steeds zelfbewuster zingt Pip, iets vaker met een melancholieke ondertoon wellicht (Different Tune), maar gebleven is de voornaamste charme: die kernachtige, dynamische liedjes met jubelrefreinen, popmelodieën die klinken alsof Blom tegen je aan kletst over, nou ja, zomaar iets dat haar bezighoudt.

De vier singles deden al vermoeden dat het goed zat, maar de zeven liedjes die we nog niet kenden, doen niet onder voor Keep It Together of It Should Have Been Better: ze hebben allemaal een hook, overal kronkelen de gitaarlijnen van Tender Blom rond de zangmelodieën van zijn zus, zoals een puppy rond je voeten rent.

Als het de gedwongen break was die de kwaliteit van dit album mede bepaalde, dan was hij inderdaad welkom.

Pip Blom

Welcome Break

Pop

★★★★☆

Heavenly/Pias

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden