Websites dagbladen steeds vaker bekeken

De websites van de dagbladen worden steeds beter bekeken. Het aantal unieke bezoekers per maand is in drie jaar tijd enorm toegenomen, van 4,5 miljoen in het eerste kwartaal van 2007 naar ruim zeven miljoen in de eerste drie maanden van 2010.

ANP

Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde STIR-rapport over de websitebezoeken in het eerste kwartaal van dit jaar. STIR (Stichting Internet Reclame) doet onderzoek naar het bereik van internetsites.

Profiel

De zeven miljoen dagbladsitebezoekers bekijken gezamenlijk ruim 135 miljoen keer per maand een website van een krant. Elke bezoeker bekeek in 2007 gemiddeld dertien keer per maand zo'n site, dit jaar is dat aantal opgelopen naar twintig. Per bezoek worden gemiddeld vier tot vijf pagina's geraadpleegd.

De meeste bezoekers zijn goed opgeleide, welgestelde mannen tussen de 20 en 49 jaar. Van alle Nederlanders die aan dit profiel voldoen, lezen zes van de tien een onlinekrant. Ook jongeren doen het goed, het bereik onder tieners is gestegen tot maandelijks ruim 40 procent. Senioren maken volgens STIR een inhaalslag. Van de 65-plussers beschikt inmiddels 70 procent over internet. In 2007 was het bereik onder die groep 9 procent, in het eerste kwartaal van dit jaar las ruim 26 procent een digitale krant.

Website van de Volkskrant Beeld
Website van de Volkskrant
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden