Weblog Volkskrant maakt kans op internationale prijs

Het weblog van de Volkskrant is genomineerd voor de internationale weblogprijs the BOBS (‘the Best of Blog Awards’). Dat heeft Radio Nederland Wereldomroep dinsdag bekendgemaakt...

Van onze verslaggever

Geenstijl is genomineerd voor de Blogwurst Award (de meest merkwaardige, verrassende of vernieuwende blog). Wijblijvenhier.nl is de Nederlandse genomineerde voor de Reporters zonder Grenzen Award, voor weblogs die zich op bijzondere wijze inzetten voor vrijheid van meningsuiting.

Ook voor de Nederlandse versie van de weblogprijs is het Volkskrantblog, waarmee de krant zijn website in september 2005 openstelde voor weblogs van bezoekers, genomineerd.

De winnaars worden bepaald door een internationale jury en het publiek. Internetters kunnen vanaf dinsdag stemmen. Op 15 november gaan de stembussen dicht. De winnaars worden die dag in Berlijn bekendgemaakt.

Alle genomineerden voor Beste Nederlandse Blog zijn:

www.onzemaninteheran.nl
www.marketingfacts.nl
www.volkskrantblog.nl
www.sargasso.nl
www.merelroze.com
www.frankwatching.com
www.dagelinks.nl
www.hoeiboei.web-log.nl
www.appelogen.be
weblog.fok.nl

Het Volkskrantblog is de enige genomineerde waar iedereen een weblog kan beginnen. De andere weblogs zijn initiatieven van een of meer particulieren. 'Maar het Volkskrantblog is niet alleen een aanbieder waar mensen een weblog kunnen beginnen, zoals bijvoorbeeld een telecombedrijf', zegt Henk Blanken, het Nederlandse lid van de jury, in een toelichting. 'Het is ook een gemeenschap van mensen met dezelfde interessen. En redacteuren bloggen er ook, dat is voor mij niet onbelangrijk. Daarmee heeft het ook iets van een groepsweblog.'

De Duitse omroep Deutsche Welle is de initiatiefnemer van de prijs, die in 2004 voor het eerst werd uitgereikt. Dit jaar hebben zich meer dan zevenduizend weblogs voor de prijs aangemeld. De weblogs zijn in tien talen geschreven: Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Nederlands, Farsi, Frans, Portugees, Russisch en Spaans.

Vorig jaar won Bureau Belgrado (inmiddels Het Nieuwe Europa) de juryprijs, en koos het publiek Bieslog van programmamaker Wim de Bie tot favoriete weblog.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden