Waar is schrijfster Carry Slee nu mee bezig?

De Volkskrant belt aan bij makers en vraagt hun waaraan ze op dit moment werken.

Anoushka Kloosterman
Verdacht, het nieuwe boek van Carry Slee, verschijnt 5 september. Beeld
Verdacht, het nieuwe boek van Carry Slee, verschijnt 5 september.Beeld

'Ik ben nu bezig met het voorbereiden van de presentatie van mijn nieuwe boek, Verdacht. Het wordt een spectaculaire presentatie. We maken voor Carry Slee TV opnamen vanuit het Gevangenismuseum. Daar interviewen we kinderen over het thema van het boek: hoe is het nou om beschuldigd te worden.

'In het boek zit de vader van de hoofdpersoon in de gevangenis en daardoor weet zij ook alle ogen op zich gericht. Ze komt helemaal alleen te staan. Zelfs de lieve jongen die verliefd op haar is, raakt ze kwijt. Dat is ook de realiteit: als er iets met je ouders is, denken mensen toch dat het kind ook niet te vertrouwen is. Dan hoeft er maar iets kleins te gebeuren en je bent meteen verdacht. Bij de opnamen interviewen we kinderen hierover. Er komt misschien ook een jongen wiens vader in de gevangenis zit, dat zou bijzonder zijn.

'Ik ben een zeer gestructureerd mens. Om half zeven sta ik op, dan mediteer ik drie kwartier tot een uurtje. Daarna loop ik met de honden en dan ga ik aan de slag. Ik werk altijd met oordoppen in. Niet dat er zoveel geluid van buiten komt, maar ik ben gewend me helemaal af te sluiten als ik schrijf. Ik begin om negen uur 's ochtends met schrijven en ik houd eind van de middag weer op. Vier dagen per week. De rest van de tijd pas ik op mijn kleinkinderen.

'Mijn werkplek is een omgebouwde garage in de tuin, met een groot bureau in het midden. Daar staat wel een PC, maar ik schrijf alles eerst met de hand. Het gevoel van de pen op papier is voor mij heel belangrijk, dan is het helemaal van mij en kan ik veel beter denken. Achter de PC heb ik niet het gevoel dat ik dichtbij het verhaal sta, dan is de afstand te groot.

'Mijn boeken zijn vaak geschreven vanuit ongeveer de tweede klas van de middelbare school. Dat is voor mij de leeftijd waarover ik het beste schrijf, vind ik. Het is voor mij heel makkelijk daar contact mee te maken. Iedereen heeft een soort kindleeftijd van binnen, en dit is die van mij.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden