VORMGEVING

Aalsmeer..

Amsterdam

Hoofdzaak Hoeden, Witte de Withstraat168, toont t/m 28 november hoeden van 22 ontwerpers.

In het Rijksmuseum Couture!, hoogtepunten uit de collectie van haute-coutureverzamelaar Hans van Em merik. Met kostuums van Lanvin, Gallenga en Templier-Rondeau. Tot en met 27 februari in de Zuidvleugel. §

Op Zweeds Design in Amsterdam tonen drie Zweedse ontwerpbureau's hun werk, tot en met 26 no vember in galerie Binnen, Keizersgracht 82.

Werk van afgestudeerden van het Instituut Fashion Management en Design in het Centraal Bureau van de Hogeschool van Amsterdam: X-studenten en X-docenten, t/m 20 november.

In het Nederlands Scheepvaartmuseum t/m 7 mei Scheepvaart in de Reclame.

Nieuwe kleding van Claudy Jongstra en foto's van Jannes Linders, t/m 1 januari in The Frozen Fountain, Prinsengracht 629.

Arnhem

In galerie Keramaikos, Oranjestraat121, van 7 november t/m 12 december porseleinen vazen en objecten van Hein Severijns en Patrick Piccarelle.

Den Bosch

Zeventien ontwerpers maakten vazen, tentoongesteld in Museum het Kruithuis, t/m 2 januari.

Den Haag

Versierde boeken, gemaakt rond 1900, in het Museum van het Boek, Prinsessegracht 30. De Vercierders, van 6 november t/m 13 februari.

Hollywood Kostuum - verkleed verleden toont kostuums uit grote Hollywoodfilms, die werden gedragen door bekende sterren, t/m 19 maart in het Gemeentemuseum.

Hardinxveld-Giessendam

In museum De Koperen Knop van 6 november t/m 11 december keramiek en schilderijen van zijde van vijf kunstenaars.

Leerdam

Floris Meydam en Menno Jonker exposeren t/m 19 december in Glasgalerij, Zuidwal44. Daarnaast werkvan o.a. Ruth Dresman en Neil Wilkin.

Naarden

BoekMerkWerken is een expositie van exlibrissen uit particuliere verzamelingen uit Tsjechië en Nederland. Met boekmerken van o.a. Maurits Escher, Cees Andriessen en Lou Strik. Tot en met 16 januari in het Comenius Museum.

Nieuw Buinen

In het Keramisch Museum Goedewaagen, Glaslaan 29 a, twee tentoonstellingen van decorateurs die industrieel aardewerk 'versieren': postmodern vormgeefster Carolien Brusse en Willem Hendrik van Norden (1883-1978). (open: ma-vr). Tot en met 1 april 2000.

Nijmegen

Eva Mols exposeert Toque Taupée-ontwerpen voor hoeden- en petten van leer, vilt en hout in Cappello, t/m 18 november.

Rotterdam

Expositie van schilderijen, beelden en objecten van Tony van Wassem. Tot en met 12 december in galerie Liesbeth Lips, Rochussenstraat 81a.

In galerie Vivid, William Boothlaan17a, de ontwerpen van de Italiaanse Joe Colombo. Tot en met 22 december.

In Feuer über Wasser toont Museum Boijmans Van Beuningen Postindustrielle Schmuchobjekte. Sieraden van uiteenlopende materialen zoals flessenhalzen en scharnieren van Bernhard Schobinger. Tot en met 9 januari.

Tilburg

Nederlands Textielmuseum: een overzicht van textiel uit de Amsterdamse School-periode met tot nu toe onbekende stoffen van Adriaan van der Plas en stoffen van Cornelis van der Sluys en Jaap Gidding. Tot en met 9 januari 2000; textielproducten van kunstenaar Marina Strumphler, waaronder dekbedovertrekken, interieurstoffen, karpetten en cadeaupapier, t/m 23 januari.

Scryption: verzamelaarsechtpaar Koornstra bracht duizenden verschillende stalen pennetjes bij elkaar. Tot en met 12 december is een deel hiervan te zien. §

Utrecht§

Hoeden van ontwerpster Irene van Vugt in Vierd, Voorstraat 82. Tot en met 11 december. Uit de serie 'Een liefdesgeschiedenis in Saint-Germain-des-Prés', Ed van der Elsken, Stedelijk Museum Amsterdam.§

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden