Volkskrant komt met nieuw katern: de V

AMSTERDAM - Inmiddels weet niemand beter. Maar het is nog maar een klein jaar geleden dat de Volkskrant van een grote lap papier een moderne krant op handzaam formaat werd. Wij zijn nog steeds opgetogen over deze metamor­fose. Sindsdien presenteren wij ons nieuws met meer plezier en creativiteit, terwijl u in steeds groteren getale de Volkskrant leest.

De cover van de nieuwe V

We groeien in aantal abonnees, en de losse verkoop op zaterdag stijgt fors. De jongste oplagecijfers overtreffen onze verwachtingen ruimschoots: Nederlands grootste kwaliteitskrant bloeit. Ook in het internettijdperk blijft de krant een onverwoestbare en onmisbare metgezel van de nieuwsgierige mens.

Vandaag zetten we een volgende stap met de introductie van een nieuw katern bij de Volkskrant, de V. Elke dag kunt u hem uit het hart van de krant halen. De V is een bevlogen mix van cultuur, media en modern leven. Een katern met stijl, dat de vinger aan de pols houdt op de gebieden die het leven aangenaam en interessant maken.

Betrouwbare nieuwsbron
In het eerste katern van de krant blijven we de betrouwbare nieuwsbron die u elke ochtend volledig informeert. We brengen nieuws, onderzoeksjournalistiek, duiding en opinie. We doen dat betrokken, kritisch en onafhankelijk. En met een open en vrijzinnige geest, zonder vooringenomenheid.

Bij de introductie van de compacte Volkskrant besloten we u juist meer krant te bieden. Er staan meer artikelen in dan in het oude formaat. We krijgen sindsdien wel eens te horen dat lezers de krant niet meer uit krijgen. Dat soort klachten ontvangen wij graag.

Wetenschap
Vanaf maandag bieden we daarom nog meer krant. Drie keer per week vindt u een pagina met nieuws en uitleg over wetenschap en gezondheid in de nieuwskrant, naast het geliefde wetenschapskatern op zaterdag. De economiepagina's krijgen een vaste plaats, vóór opinie en debat.

Voorts kan ik met trots aankondigen dat Sheila Sitalsing, een econoom met opgeruimde toon en scherpe pen, onze nieuwe columnist op pagina 2 wordt, in afwisseling met Bert Wagendorp. Ze vervangt Ronald Giphart, die een nieuwe vrijplaats inneemt in de V. Daar wisselt hij af met Sylvia Witteman.

Peter Middendorp
Ik kan u ook melden dat de begaafde stilist Peter Middendorp naar de Volkskrant komt. Vanaf vandaag vindt u zijn rake observaties van het leven op het Binnenhof elke zaterdag in het Vervolg. Vanaf april gaat hij tevens een maandagse sportcolumn schrijven.

U vindt vandaag ook een dvd bij de krant van The American, de psychologische thriller van Anton Corbijn, die onze recensent bij verschijning in de herfst 'van een bijzonder schoonheid' noemde. Dat doen we om de komst van ons katern V te vieren, om onze trouwe lezers te bedanken en om nog meer lezers kennis te laten maken met de vernieuwde Volkskrant.

Ik wens u veel leesplezier.

Philippe Remarque
Hoofdredacteur de Volkskrant

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden