Vestdijkkring emotioneel niet toe aan opheffing

Zelfs een mooie dood is voor de Vereniging Vestdijkkring niet weggelegd. De afgelopen jaren tartten de kringleden het bestuur met hun massale afwezigheid op Vestdijkvergaderingen, -lezingen of -prijsuitreikingen....

Maar zelfs die wens blijft onvervuld. Vorige week stemden vijftien leden tegen het voorstel om met de Vestdijkkring te stoppen. Vijftien op 350 leden is een schijntje. Er kwamen slechts 24 leden opdagen.

Huberts vindt het jammer dat de leden de laatste stap niet durven zetten. Hij had het gek genoeg wel verwacht, de die-hards die in 1972 bij de oprichting betrokken waren en om emotionele redenen weigeren 'hun kindje tot een einde te brengen'. Die heeft hij zelf ook wel eens, emoties, maar 'als bestuursvoorzitter moet je je ook door de ratio laten leiden', en die zegt: stoppen, want Vestdijk is niet hot meer.

Dat vindt tegenstemmer Paul van Heuzen onzin. 'De vraag is niet: is Vestdijk nog populair? Er zijn nog steeds meer dan driehonderd leden die jaarlijks hun contributie willen betalen. Alle verenigingen hebben wel eens een inzinking. Een onderneming die een keer verlies lijdt, hef je toch ook niet op? Of een voetbalvereniging die degradeert? Of als er nog maar één persoon wil fietsen, dan zeg je toch ook niet: we schaffen de fiets af?'

Het huidige bestuur heeft er in elk geval genoeg van en treedt in oktober af. Een commissie gaat bekijken hoe de Vestdijkkring nieuw leven kan worden ingeblazen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden