Verloren dochter

Op haar eerste thriller viel het nodige af te dingen, maar met Traumatisch verleden (Meulenhoff; fl 39,90) heeft Marianne Wesson, hoogleraar rechtsgeleerdheid in de Amerikaanse staat Colorado, haar aanpak bijgesteld....

Cinda Hayes, advocate, doet mee aan een vragenuurtje dat rechtstreeks wordt uitgezonden op de radio. Een van de onderwerpen die zich aandienen is hoeveel tijd je hebt om een aanklacht in te dienen 'inzake persoonlijke onrechtmatige daden'. 'Oké, dan nog iets', klinkt een jonge stem. 'Maar wat als het nou een kind overkomt?'

Een dag later krijgt Hayes in haar kantoor bezoek van Morgan McKay, een dochter van Senaatskandidaat Harrison McKay. Zij is betrokken bij de campagne van haar vader. De ontmoeting begint ongewoon: 'Vindt u het erg als ik het gesprek opneem?', vraagt Morgan.

Vervolgens ontwikkelt zich een interessant juridisch spel, waarbij de McKays duidelijk een voorsprong hebben genomen op de advocate, die ze als de hunne beschouwen. Ze hebben haar immers net even eerder ingeschakeld dan de jonge vragenstelster uit het radioprogramma. Het blijkt te gaan om de 'verloren' (lees: weggelopen) dochter die ervan overtuigd is dat alle ellende in haar leven wordt veroorzaakt door een trauma uit haar jeugd.

Moeizaam probeert deze Mariah inzicht te krijgen in haar verleden, daarbij natuurlijk vooral bijgestaan door Cinda. Die gaat af en toe ook te rade bij haar lover-op-afstand, Sam Holt, een zwarte advocaat die zich vanwege zijn huidskleur meer op zijn gemak voelt in New York dan in het benauwende Boulder.

Mariah krijgt ook steun van Pike Sayers, rechter bij een volksgericht. Daar, en natuurlijk ook in de dubieuze rol die Mariahs vader speelt, ligt de sleutel die tot de ontknoping leidt. Die is droevig, maar gezien Mariahs levensloop niet onverwacht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.