Veel media doen mee aan Plakken voor Pardon

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan honderd hoofdredacteuren van tijdschriften en kranten doen mee aan de Plakken voor Pardon-campagne. De komende weken worden ongeveer twaalf miljoen advertentieposters verspreid met de oproep in actie te komen voor asielzoekers die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn.

In Nederland is nog nooit zo'n groots opgezette zogenoemde printcampagne gehouden. De hoofdredacteuren van onder meer Playboy, Magriet, NCRV-gids, Algemeen Dagblad en Kidsweek doen mee aan de actie. Door de advertentieposter uit te knippen en achter het raam te plakken, laten mensen zien dat zij willen dat er een humane oplossing voor deze groep van asielzoekers komt.

De campagne Plakken voor Pardon is een initiatief van een aantal mediamensen. Het wordt ondersteund door 26.000 Gezichten, Een Royaal Gebaar, VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children International, Unicef Nederland, Inlia, Samah en Van Harte Pardon. De tijdschriften en kranten stellen de advertentieruimte gratis ter beschikking.

De poster is ook te downloaden op de website www.plakkenvoorpardon.nl.

Zie ook: Plakken voor pardon

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden