Vandaag

RADIO..

DEBAT OP 5 Over de voetbalgekte rondom Euro 2000. Duidt deze op de leegheid van ons bestaan of is de massale euforie terecht? Lydia Rood, Henry Beunders en Ruud Verdonck gaan hierover in discussie. Radio 5, 12.00 uur.

WELDENKENDE MENSEN Is de kunstsector verslaafd aan overheidssubsidie? PvdA-Kamerlid Judith Belinfante, de econoom Arjo Klamer, artistiek leider Jan Schuurman Hess van Gezelschap Van der Zee en zakelijk leider Marc Warmerdam van Orkater praten daarover. Radio 1, 16.04 uur.

ACTUALITEITEN

2 VANDAAG Aandacht voor de Nederlandse kindsoldaten die op Java in de Nederlandse marine dienden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Verder een reportage over het toenemende wantrouwen tussen Ethiopische en Eritrese bevolkingsgroepen in Nederland. Nederland 1, 17.29 uur.

NETWERK Voorbeschouwing over de laatste dag van de commissie-Bakker, die vanavond premier Kok ondervraagt. Verder een reportage over astmapatiënten die problemen krijgen met hun verzekeraars omdat zij zich in Zwitserland laten behandelen. Nederland 1, 20.30 uur.

KUNST

FINALE NPS CULTUURPRIJS Tijdens deze uitzending wordt bekendgemaakt welke kunstenaar dit jaar de NPS Cultuurprijs van 25 duizend gulden wint. Daarnaast wordt ook de Internet Publieksprijs uitgereikt. Nederland 3, 21.01 uur.

MUZIEK

OPMAAT PINKPOP 2000 De eerste in een driedaagse reeks van uitzendingen over de hoogtepunten van Pinkpop. Vanavond een concert van Robbie Williams. Morgen een optreden van Skunk Anansie en zaterdag Faithless. Nederland 3, 23.25 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Beelden van het tennistoernooi van Roland Garros en van de voorbereidingen van het Nederlands elftal. Nederland 2, 19.00 uur.

SPECIAL NBA: RIK SMITS Documentaire over Rik Smits, de tweede Nederlandse basketballer die ooit aan een NBA-finale deelnam. Smits vertrok na veel tegenslag op zijn zestiende naar Amerika. RTL 5, 23.00 uur.

PRAATPROGRAMMA

CATHERINE Vandaag een discussie over vreemdgaan. Vrouwen die balen van hun overspelige mannen en vrouwen die zelf zonder wroeging vreemdgaan delen hun ervaringen. RTL 4, 17.05 uur.

VILLA BvD Rinus Michels en 'Big Brother' Ruud zijn vanavond te gast bij Barend en Van Dorp. In het Gelderse Hoenderloo, waar het Nederlands Elftal nu vertoeft, volgt het duo dagelijks de gebeurtenissen rondom Euro 2000. RTL 4, 23.25 uur.

DOCUMENTAIRE

WERELDEN MOBIEL Franse documentaire over de opmars en invloed van de mobiele informatietechnologie. Terwijl reclames de mensheid eenheid beloven, voorspellen deskundigen dat de wereldwijde revolutie in de telecommunicatie de kloof tussen arm en rijk juist zal vergroten. Nederland 1, 22.40 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden