Vandaag

RADIO..

DE RADIO 5 DOCUMENTAIRE Reconstructie van de succesloopbaan en de voortijdige dood van showmaster Willem Ruis (1945-1986) aan de hand van gesprekken met onder anderen producer Jos van der Valk, presentator Carlo Boszhard en dochter Eva Ruis. Radio 5, 13.05 uur.

WELDENKENDE MENSEN Discussie over 'de nieuwe gastarbeider', met onder anderen de hoogleraren J.J.M. Theeuwes (toegepast economisch onderzoek) en G.B.M. Engbersen (sociologie). Radio 1, 16.04 uur.

ANDERSDENKENDEN Gesprek met de voormalig CDA-ministers Gerrit Braks en Gerrit Brokx. Radio 5, 21.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Opnieuw aandacht voor de ramp in Enschede, en ook voor een nieuwe traditie in politiek Den Haag: de derde woensdag in mei met de presentatie van de departementale financiële jaarverslagen door de minister van Financiën. Nederland 2, 17.29 uur.

NETWERK Met de ramp in Enschede als aanleiding wordt er aandacht besteed aan gevaarlijke bedrijven die in woonwijken liggen. Nederland 1, 20.31 uur.

HART VAN HOLLAND Een 'Eindexamenjournaal' met de Klacht van de Dag, de School van de Dag en de Tip voor Morgen. SBS 6, 22.30 uur.

KUNST

LIBRIS LITERATUURPRIJS De bekendmaking van de winnaar en een uitgebreide bespreking van de zes genomineerden en hun boeken. Presentator: Philip Freriks. Juryvoorzitter: Saskia Stuiveling. Nederland 3, 20.30 uur.

SPORT

STUDIO SPORT Rechtstreeks verslag van de finale tussen Galatasaray en Arsenal om de UEFA Cup, en een voorbeschouwing. Commentaar: Theo Reitsma. Nederland 2, 20.25 uur.

AMUSEMENT

LIEFDE, LUST & LEVEN Over een verkenning van seksualiteit in en buiten relaties, met dit keer aandacht voor travestie in verschillende gedaanten. Net 5, 22.15 uur.

PRAATPROGRAMMA

CATHERINE Gesprekken met zonen en hun moeders over hoe ze zijn omgegaan met travestie en hoe daarop werd gereageerd. RTL 4, 17.05 uur.

HET BLAUWE LICHT Gesprek met programmamaker Ivo Niehe en minister Frank de Grave van Defensie. Nederland 3, 19.55 uur.

TUSSEN HEMEL EN AARDE Een gesprek met de operazanger Joh Bröcheler op zijn boerderij in het Zuid-Limburgse dorp Eperheide en in de hoogst gelegen kerk van Nederland, de Heilige Martinus in Vijlen. Nederland 1, 23.34 uur.

DOCUMENTAIRE

WERELDEN: TECHNOCALYPS Eerste deel van een tweeluik over het 'transhumane' tijdperk waarbij de mens door de technologie zal worden verdrongen, en over een 'posthumaan' tijdperk waarin de grens tussen mens en machine zal zijn vervaagd. Het eerste thema is: sleutelen aan de mens. Nederland 1, 22.39 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden