VANDAAG

DINGEN DIE GEBEUREN besteedt aandacht aan dertig jaar stichting ideële reclame. Vrouwenmishandeling, euthanasie, de risico's van vuurwerk: een greep uit de onderwerpen waarvoor SIRE de afgelopen dertig jaar aandacht heeft gevraagd....

MIDDAGEDITIE kijkt naar de laatste stand van zaken wat betreft vliegtuigbouwer Fokker. De doorstart lijkt nu echt een illusie. Elke dag uitstel kost miljoenen en de betrokken partijen twijfelen aan elkaars intenties. Verder een reportage over twee Nederlanders die pogingen doen Finnigan's Wake van James Joyce te vertalen. Nederland 3, 12.00 uur.

DEBAT OP 5 Een discussie over het fiscale klimaat in Nederland in relatie tot het bedrijfsleven. De belastingen drukken flink op het budget van beginnende kleine en middelgrote ondernemers. Vaak zijn beginnende ondernemers zich niet bewust welke fiscale problemen zich kunnen voordoen, zeker als er ook werknemers in dienst komen. Is een vereenvoudiging van ons fiscaal stelsel hiervoor een oplossing? Radio 5, 12.02 uur.

KLEUR BEKENNEN Poppenspeler, vertel- en stemkunstenaar Fred Delfgaauw is te gast bij Martin Simek. Hij noemt zichzelf 'stemstunter' vanwege de ongewone capriolen die hij met zijn stem kan uithalen. Radio 5, 16.02 uur.

HET KLOKHUIS constateert dat de mens eigenlijk een wandelend geraamte met scharnieren is. En juist met die scharnieren wil nog wel eens wat mis gaan. Samen met een fysiotherapeut wordt in Klokhuis uitgelegd hoe je de drie meest voorkomende blessures van rug, knie en enkel kunt behandelen. Nederland 3, 18.40 uur.

NETWERK laat huisarts Sibbe Schat aan het woord. Hoe en waarom pleegde hij een jaar geleden euthanasie op een 72-jarige patiënte en hoe kijkt hij daar nu op terug? Verder aandacht voor een film over het doorgangskamp Westerbork. De opnames uit 1944 geven een bizar en onvolledig beeld van het leven in het kamp. Nederland 1, 20.25 uur.

RONDOM TIEN gaat over het gedrag van omstanders bij geweld en ongelukken. Voor het oog van tientallen toeschouwers verdrinkt een automobilist in zijn te water geraakte auto. Een man steekt zichzelf in brand op een volle markt. In beide gevallen grijpt bijna niemand in. Joes Kloppenburg greep wel in toen voor zijn ogen een man in elkaar werd geslagen. Het werd hem fataal, hij werd doodgeschopt. In Rondom Tien praat Violet Falkenburg over het gedrag van omstanders bij ernstig geweld en ongelukken. Nederland 1, 22.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden