Vandaag

RADIO A4 Een gesprek met Frank Groothof. Hij kreeg een Edison voor De thuiskomst van Odysseus, een bewerking van de Monteverdi-opera Il ritorno d'Ulisse in patria voor kinderen....

RADIOCAFÉ Aandacht voor de koninklijke onschendbaarheid, de ministeriële verantwoordelijkheid en de perfectionistische vorstin. Gesprek met Redmar Kooistra en Stephan Koole over hun boek Beatrix, een onthullend portret van een eigenzinnige vorstin. Radio 1, 21.04 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Uitkomst van een enquête in samenwerking met het NIPO naar aanleiding van de opwinding over het voorstel van D66 om de macht van het Koninklijk Huis in te perken: moet Nederland een republiek worden, hoe functioneert Beatrix, is erfopvolging nog wel van deze tijd? Nederland 2, 17.29 uur.

HEILIG VUUR Een reportage over hoe gemeenten het geld voor armoedebestrijding besteden. Bijna de helft maakt het geld niet op. Verder: geëngageerde kerkleiders over de vraag of de vader van Máxima straks wel naast Beatrix op het bordes kan staan. Nederland 1, 22.32 uur.

SPORT

STUDIO NOS Volop aandacht voor de Olympische Spelen in Sydney, vijf maanden voordat ze beginnen. Gesprekken met een Australische minister, het hoofd van een dopingbureau, zeilster Margriet Mathijsse en zwemmer Ian Thorpe.

Plus een reportage over olympische locaties. Nederland 2, 23.00 uur.

AMUSEMENT

OP WEG NAAR HET LAGERHUIS Halve finale van het Lagerhuis-debat voor schoolteams, met in de jury de hoofdredacteuren van drie kranten. Nederland 3, 16.08 uur.

PRAATPROGRAMMA

BAREND & VAN DORP Te gast zijn onder anderen kunstkenner Loek Brons en zijn vrouw Miep, de immer aanwezige Jan Mulder en de band Novastar voor de muzikale omlijsting. RTL 4, 22.45 uur.

DOCUMENTAIRE

NATUURSPECIALS In drie programma's besteedt de TROS aandacht aan de Nederlandse natuur: Smid op pad, Koos onderzoekt, en Ivo op reis.

Er zijn gesprekken met zes boswachters, er is een rondgang door het Teylers Museum in Haarlem, en er zijn bekende Nederlanders die laten zien wat hun favoriete plekje natuur is.

Nederland 2, 19.30 uur, 19.55 uur en 21.48 uur.

WASKRACHT! Aandacht voor de negen schilderijen die Edu Kisman maakte over seksueel misbruik en die tot boosheid van sommige kerkgangers werden tentoongesteld in de Oude Kerk te Amsterdam. Nederland 3, 19.53 uur.

NOORDERLICHT In de documentaire In gedachten verloren vertellen mensen met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis (MPS) over hun angsten en verwarring als ze stukken tijd kwijt zijn en zichzelf en de dingen om hen heen niet herkennen. Wetenschappers praten over de wetenschappelijke rehabilitatie van MPS. Nederland 3, 20.21 uur.

ZEMBLA: DE ZAAK-AJAX Reportage over de F-side, die teleurgesteld over de resultaten Ajax de rug toekeerde. 'Ajax is bloed, en zonder bloed kan je niet leven.' Nederland 3, 21.18 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden