Vandaag

LIJNTJES VAN LIPS Bordeelmuziek overheerst in deze aflevering. Aanleiding is de uitgave van de cd Au Bordel, Souvenirs de Paris, die in een Parijs' bordeel werd opgenomen....

ACTUALITEITEN

MIDDAGEDITIE 68 Jaar lang was het Matla-archief hét geheugen van de Nederlandse pers. Jean Hubert Matla begon in 1927 met een maandelijkse agenda van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen. Een portret. Verder aandacht voor stakingen: Philips Terneuzen, Hoogovens in IJmuiden en NS Cargo. Bedrijven maken steeds meer winst, maar werknemers profiteren daar niet van. Nederland 3, 13.05 uur.

DOCUMENTAIRE

ANTENNE De documentaire Huisje, boompje, probleempje schetst het conflict tussen de gemeente Harderwijk en de bewoners van het resort Slenck & Horst. De gemeente zegt dat het wonen in een recreatiewoning verboden is en wil de bewoners eruit zetten. De bewoners vechten terug en er is inmiddels een forse ruzie ontstaan. Nederland 2, 21.39 uur.

OOG IN OOG Reportage over de vrouwengevangenis in Breda. Negen vrouwen zitten met elkaar opgesloten in een woonhuis om zo beter voorbereid te kunnen terugkeren in de maatschappij. Een verslaggeefster liet zich enkele dagen opsluiten. Net 5, 22.55 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden