Seksrabbijn des vaderlandsFriends with benefits

Van geen seks met vrienden naar seks en weer terug

Beeld Colourbox

De Seksrabbijn des vaderlands

Stel: je bent bevriend met iemand, op een dag heb je seks met diegene en na een tijd denk je: ik zou de vriendschap wel willen voortzetten, maar zonder seks. Hoe doe je dat?

Om te beginnen is het onzin dat je geen seks kunt hebben met je vrienden, je kunt met iedereen seks hebben, ook met hen. Er bestaat niet voor niets een uitdrukking voor deze toestand – we zullen het maar toestand noemen –: friends with benefits.

Elke overgang is ingewikkeld, vandaag behandelen we twee overgangen. Eerst die van vriendschap zónder naar vriendschap mét seks. Hoe doe je dat? Niet zomaar aan iemand gaan plukken, je moet aan niemand plukken, zeker niet aan vrienden. Bespreek het, maar op zo’n manier dat de vriendschap er niet onder lijdt.

Als de vriend dan roept: ‘Jezus Christus, ik wist niet dat je op me geilde, gadver', dan moet u zeggen: ‘Dat is ook niet zo, maar ik vind je zo aardig en lief dat ik niet alleen verbaal en emotioneel nader tot je wil komen, maar ook fysiek. Dat vermaledijde lichaam van me is naar je gaan verlangen. Ik heb het met een stuk touw geslagen, maar het lichaam is hardleers.’

Als u dat zegt, dan zal in elk geval de vriendschap er niet onder te lijden hebben.

Mocht het tot seks komen, is het goed na afloop te informeren: ‘Was dit iets eenmaligs of doen we het vaker?’

Dan de tweede overgang. Stel: u wilt nog wel bevriend zijn met uw vriend maar eigenlijk zonder seks. Hoe doe je dat? Als u opeens een relatie hebt, dan kunt u zeggen: ‘Ik heb nu een relatie, dus we moeten maar niet meer seksen.’

Had u al een relatie, dan kunt u zeggen: ‘Het is heel stom, maar ik had een visioen en ik heb besloten twee jaar en twee maanden monogaam te zijn.’ Dan zegt de friend with benefits misschien wel: ‘Oh, dat is een opluchting.’

Als de friend with benefits zich verraden voelt, kunt u de seks langzaam afbouwen, van een keer per week, naar een keer per maand, naar een keer per jaar, naar een keer in de tien jaar, et cetera.

Huiswerk voor volgende week: maak een lijst van vrienden met wie u seks zou willen hebben.

Verwittig deze vrienden op beschaafde wijze van uw verlangen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden