Valt aan dat vuige ras!

Aanstaande dinsdag vindt in De Balie te Amsterdam de officiële presentatie plaats van de grote bloemlezing Het lijf in slijk geplant – Gedichten uit de Eerste Wereldoorlog....

Aan het eerste nummer van het tijdschrift met beeldverhalen Eisner doen tekenaars mee als Peter Pontiac en Jean-Marc van Tol, maar ook de dichters Ingmar Heytze en Leo Vroman.

Reinigingsadvies heet de eerste dichtbundel van Marcel Möring.

Een moderne politicus met een stormachtig privéleven, in Bericht aan allen, roman van Michael Kumpfmüller, vertaald door Gerda Meijerink.

De nieuwe verhalenbundel van de Booker Prize 2007-winnares Anne Enright, Het weer van gisteren, werd vertaald door Marijke Versluys.

‘Een goed gedicht lijkt op een goede preek,’ en andere enormiteiten in de bloemlezing van predikante Abeltje Hoogenkamp, Symbolen worden tot cimbalen.

Dorpspraatjes van Gerrit Komrij, eerder verschenen in NRC Handelsblad: Vila Pouca.

‘Post uit de ruimte is ook post’, dicht Afred Schaffer in Kooi, ‘maar dan zonder boodschap – geen letters, geen geluiden.’

‘Striemende aanklacht tegen onrecht’, schreef Kristien Hemmerechts in Cicero over Als gevolg van liefde van Sulaiman Addonia, nu vertaald door Maaike Bijnsdorp en Lucie Schaap.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden