TV-WEEKEINDE

zaterdag STUDIO SPORT Schaatsen om de wereldbeker in Heerenveen, 1500 meter heren en 3000 meter dames. Nederland 2, 12.10 uur....

2VANDAAG Vijftien jaar na de Decembermoorden in Suriname de gebeurtenissen op een rij en de vraag: wat heeft het voor de nabestaanden betekend? Nederland 2, 17.29 uur.

KAREL Met cabaretier Paul van Vliet, die na vier jaar weer een theatershow heeft. NOS Journaal-verslaggeefster Wouke van Scherrenburg en schrijver Maarten 't Hart over de actualiteit. Nederland 1, 20.34 uur.

HET LAGERHUIS Het volksgevoel spreekt zich onder meer uit over de vraag: mocht minister Wijers aan de verjaardag van zijn dochtertje de voorkeur geven boven de behandeling van de notaristarieven in de Tweede Kamer? En: de aanval met een stanleymes op moderne kunst. Nederland 3, 21.05 uur.

DE WEEK VAN WILLIBRORD Frequin loopt door ShowBizz City met zijn baas Joop van den Ende. RTL 4, 21.30 uur.

TONIGHT SHOW Talkshow van Jay Leno met de Spice Girls. Voor wie ze bij Paul de Leeuw gemist heeft. NBC, 22.00 uur.

zondag

REIZIGER IN MUZIEK met onder meer tango-grootheid Rodolfo Mederos, die optreedt en praat over de toekomst van de tango. Nederland 3, 11.00 uur.

BUITENHOF Is België in staat hervormingen van het justitiële apparaat door te voeren na 'Dutroux'? De Belgische minister van Justitie, Stefaan de Clerck, geeft antwoord. Hubert Smeets en Elles de Bruin ondervragen anti-apartheidsactiviste Conny Braam. Nederland 3, 12.05 uur.

STUDIO SPORT Wereldbeker-schaatsen in Heerenveen. Met 1500 meter dames en 5000 meter heren. Nederland 2, 12.10 uur.

RADIO 1 JOURNAAL Frits Bolkestein is de politieke hoofdgast. Radio 1, 13.30 uur.

WEEKENDCAFÉ Joop van den Ende legt uit wat ShowBizz City voorstelt. Radio 2, 16.04 uur.

DE PLANTAGE Dichter Jan Kal treedt in het strijdperk tegen bestuursvoorzitter Jessurun d'Oliveira van het Fonds voor de Letteren. Gastrecensent is deze week Liesbeth Brandt Corstius van het Arnhems Museum voor Moderne Kunst. Nederland 3, 17.00 uur.

NOORDERLICHT Eerste deel van een tweedelige serie over het verval van kunstwerken. Nederland 3, 20.00 uur.

GOD, DE TSAAR EN HET VADERLAND Een zestienjarige die tsaar wil worden. Georgi Romanov, 'de kansrijkste pretendent op de Russische troon', woont in Madrid. Thomas Doebele en Maarten Schmidt zochten hem en zijn familie op. Nederland 3, 21.48 uur.

IN HET VOETSPOOR VAN ALEXANDER DE GROTE In deze aflevering droomt de jonge Alexander van een veroveringsoorlog tegen Perzië. Nederland 2, 23.00 uur.

Zie voor programmering en films op tv pagina 6 en 7 van het mediakatern Stroom.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden