Tv-recensieEmma Curvers

Tv-recensie: De naaktdaters in Undress for Love blijven maar weigeren om zo expliciet te worden als de makers hadden gehoopt

Emma Curvers Beeld
Emma Curvers

Nog een naaktdatingprogramma? Ja, maar de daters willen er liever niet over praten.

Emma Curvers

Wie na Adam zkt. Eva en Adam zkt. Eva VIPS nog geen genoeg had van naaktdaten, zat gisteravond klaar voor aflevering 3 van Undress for Love (terug te kijken op Videoland) – volgens RTL 5 hét programma waar we het deze herfst over gaan hebben. Bij dezen.

Mocht je nou hopen dat dit programma een idee geeft van wat daters zoal waarderen in de lijven van een potentiële wederhelft, helaas. In de eerste ronde worden de nu-nog-hoofdloze lijven van drie mannen onthuld aan de drie vrouwen tegenover hen, en vice versa. Straks wordt door beide kampen gestemd en volgt hopelijk een match, maar eerst wordt er uitgebreid gekeurd – althans, dat hoopt presentatrice Lieke van Lexmond.

‘Staat er goed bij, mooi verzorgd’, zegt Keith in aflevering 1 over Renata, alsof hij het over een twee-onder-een-kapwoning heeft. Florian, over Pemm: ‘Ziet er goed verzorgd uit.’ ‘Ja’, concludeert Keith, ‘alle drie mooie lichamen, goed verzorgd.’ Ook Nidia en Sofia uit aflevering 2 en Mike uit aflevering 3 willen een verzorgde partner en Alida uit aflevering 2, die knapt dus echt af op onverzorgdheid.

Verzorgd, verzorgd, wat bedoelen ze nou eigenlijk? Is door de redactie soms een verbod uitgevaardigd op woorden als gespierd, vol, slank, volslank, iel, spang, strak, geil en lekker? Renata (afl. 1) wil nog wel iets prijsgeven over het codewoord: ‘Ik hou niet van bankhangers, om het zo maar te zeggen.’ Ook Mary geeft een hint: ‘Ze zien er goed verzorgd uit. Goed getraind’.

Undress for love. Beeld rtl5
Undress for love.Beeld rtl5

En zo blijven de deelnemers maar weigeren om zo expliciet te worden als de makers hadden gehoopt. Het format had wat dat betreft beter wat dichter bij het origineel kunnen blijven, het eerder op RTL 5 uitgezonden Naked Attraction van het Engelse Channel 4. In die uitvoering, waarin één dater kiest uit zes naakten, zijn de kiezende daters heel wat mondiger, want op henzelf wordt niet gestemd. Er valt elke ronde een datebaar iemand af, maar niet voor verteld wordt waarom: een gebrek aan schaamhaar, een giraffenlijf, alles kan reden zijn om iemand de studio uit te sturen.

Dat lijkt hard, maar er valt intussen ook meer te onderscheiden: Hulk-torso’s, lange jannen, transgenders, mensen met kunstbenen, Rubensfiguren, ze komen langs en ze krijgen een date of ten minste een kans. De opzet geeft daarnaast ook de ruimte aan homo- of bi-singles, wat bij Undress for Love lastig wordt. Het geeft de kijker allemaal het prettige idee dat er voor iedere naakte dater misschien wel een naakte wederhelft weggelegd is.

De deelnemers van Undress for Love kunnen het ook niet helpen. Valentijn in aflevering 2, als hem wordt gevraagd welke billen hij nou het mooist vindt: ‘Ik vind ze allemaal wel mooi. Ja… wat valt ervan te zeggen?’ Dan Pemm, over de billen van de overkant: ‘Ze verschillen niet veel van elkaar.’

‘Het is me toch wat’, zegt Van Lexmond later nog maar eens, ‘we geven hier gewoon alles bloot!’ Maar alles is voor de doorgewinterde tv-kijker echt niet meer genoeg.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden