TROS is met 465.455 leden grootste omroep

HILVERSUM (ANP) - De TROS is met 465.455 leden de grootste publieke omroep van Nederland geworden en is daarmee de EO en de eerdere koploper KRO voorbijgestreefd. Dat onthulde de TROS dinsdagochtend tijdens een feestelijke bijeenkomst op het binnenterrein van het omroepgebouw in Hilversum.

Tal van omroepcoryfeeën, onder wie Jaap Jongbloed, Antoinette Hertsenberg, Frans Bauer en André van Duin, waren aanwezig.

Vijf jaar geleden stond de ledenteller van de omroep nog op 430.918. De TROS heeft als een van de weinige omroepen geen kostbare ledenwerfcampagne gehouden. Desondanks wist de omroep een forse ledenwinst te boeken.

Het Commissariaat voor de Media wacht tot vrijdag met het bekendmaken van de definitieve ledenaantallen van de overige publieke omroepen. Het Commissariaat heeft sinds 1 april alle ledenadministraties van de omroepen steekproefsgewijs gecontroleerd. Dit gebeurt eens in de vijf jaar. Dit jaar was het weer zover. Omroepen moeten voor de periode 2010-2015 een nieuwe uitzendlicentie aanvragen. De zendtijd wordt opnieuw verdeeld, nu BNN en MAX fors zijn gegroeid en Wakker Nederland en PowNed mogelijkerwijs tot het publieke bestel toetreden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden