Tijd voor een goede dictator

Als het aan ex-LPF'er Joost Eerdmans ligt, wordt hij, blijkens HP/De Tijd, straks tweede man in de partij van Geert Wilders....

Elsevier komt in deze periode dat de introductiedagen eraan komen weer met de jaarlijkse bijlage waarin de middelbare scholen van Nederland worden beoordeeld. Tussen de plusplusjes en minminnetjes is het ontegenzeglijk interessant te zien waar je zelf op school hebt gezeten, of waar je kinderen naartoe gaan. Geert Wilders is naar Israël geweest voor zijn 'jaarlijkse pelgrimage'. Zijn lijfwachten gingen mee. Applaus krijgt hij ter plekke voor zijn stelling dat antisemitische moslimjongeren terstond in de kraag moeten worden gegrepen. Na zijn bezoek aan Israël is hij doorgevlogen naar de VS. Niet om een 'ideologische geldstroom' op gang te brengen, al is hij daar niet vies van, maar om zich te presenteren.

Vrij Nederland heeft zich ook over het onderwijs gebogen, maar dan over de problemen van de homoseksuele leraar. Die heeft het nog moeilijker dan zijn heteroseksuele collega en helemaal als hij op het vmbo lesgeeft. Pubers en homoseksualiteit vormen nu eenmaal een ongemakkelijke combinatie. Veel leraren raken overspannen, al is dat geen typische lerarenziekte. Advocaat Willem Anker werd het ook en zat vijf maanden thuis. Nu hij weer beter is, gaat hij het aantal moordzaken verminderen. Liever doet hij een politierechterzaak in Zwolle of Haarlem, of wordt hij over twee jaar voorzitter van voetbalclub Heerenveen. In die functies moet hij dan wel regelmatig naar de Randstad rijden. Wat een probleem kan worden, want de lucht raakt er zo vervuild dat bezoekers straks moeten gaan betalen om er in te mogen. Dat zegt althans prof. dr. Klaas van Egmond van het Nationaal Milieu- en Natuurplanbureau.

De Groene Amsterdammer heeft de tsunami-donatielust van andere Europese landen nagekeken. Interessante kost, die iets zegt over de diverse volksaarden. Over dichter Bart Chabot lijkt de publieke opinie aan het kantelen geslagen. Chabot is namelijk een introverte man. Hij rookt niet, drinkt niet, gebruikt geen drugs, heeft geen mobieltje en geen internet. Alleen weet bijna niemand dat, omdat, zodra er een camera op hem wordt gericht, hij in een neurotische adhd'er verandert.

Nieuwe Revu heeft behalve het gebruikelijk film-, sport- en muziekaanbod onder meer een interview met LPF-leider Gerard van As en een artikel over dertien fanatieke moslima's.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden