Theaterprogramma Oerol bekend: veel muziektheater, buitenlocaties en premières

Onder andere Orkater, Dries Verhoeven, NNT en Oostpool spelen in juni op Oerol. Het theaterfestival maakte woensdag op sociale media de complete theaterprogrammering bekend. Oerol telt dit jaar 35 theatervoorstellingen, waarvan 23 premières. Ook zijn er 16 expedities en vele muziekoptredens en straatartiesten.

Instant Happiness, een productie van Cello8ctet Amsterdam en Via Berlin tijdens de try-outs van de 35ste editie van het theaterfestival Oerol. Beeld anp

Orkater is zelfs aanwezig met twee muziektheatervoorstellingen. De onzichtbare man van beeldend kunstenaar Michiel Voet, over zijn persoonlijke band met de illegale vluchteling Karim Ramtani. Daarnaast speelt de nieuwe lichting muzikale Nieuwkomers van Orkater, Sir Duke, een voorstelling over de geschiedenis van de zwarte muziek.

De 36ste editie van Oerol vindt plaats op tientallen locaties op Terschelling, veelal buiten in het prachtige landschap. Op 9 juni opent het festival spectaculair op het Noordzeestrand met de acrobatenvoorstelling Halkavan de Marokkaanse Groupe Acrobatique de Tanger.

Vaste Oerolgast Toneelgroep Oostpool maakt samen met acteurscollectief Moeremans&Sons Crashtest Ibsen: Pijler van de Samenleving. Het Noord Nederlands Toneel presenteert er Penthesilea, de eerste voorstelling van de nieuwe artistiek leider Julie Van den Berghe. Dries Verhoeven laat op Terschelling voor het eerst in Nederland zijn 'een op eenervaring' Guilty Landscapes deel III zien.

Muziektheater vormt een flink aandeel van de programmering. Opvallend is de theaterperformance Voyager One van Touki Delphine. Gebaseerd op de muziek die NASA in 1977 op een gouden plaat met de Voyager One de ruimte in schoot. De plaat was bestemd voor mogelijk buitenaards leven, als kennismaking met de aardse cultuur. Deze zomer, 40 jaar later, geeft Touki Delphine deze selectie een broodnodige update.

Oerol vindt plaats van 9 t/m 18 juni. De voorverkoop begint op dinsdag 23 mei. Om 20.00 uur exact.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.