Komedie

The Hangover III

Mijn hemel, wat is dit saai!

Floortje Smit

Bij de tweede Hangover-film begon het wolfpack van fans al een beetje te grommen: was dit niet gewoon een een-op-eenkopie van de eerste, onverwacht succesvolle vuilbekkomedie, puur en alleen om nog een keer schaamteloos te kunnen cashen met dezelfde formule? Tijdens het kijken van The Hangover III zou je wensen dat de makers dit weer deden: mijn hemel, wat is dit saai!

Losgelaten is de bekende premisse van drie vrienden die na een wild feest moeten dealen met een black-out, een lichamelijke verminking, een vermiste vriend en een uitheemse diersoort.

Niet dat regisseur Todd Philips c.s. hier de kijker nu wél iets origineels willen voorschotelen: het lijkt eerder alsof ze de moeite niet eens meer namen om dat ooit verrassende scenario te recyclen. The Hangover III is een halfslachtige actiefilm die alleen dient om de twee krankzinnigste personages uit de eerdere films een grotere rol te geven - nooit een goed idee. Verder gaan de hoofdpersonages dit keer niet uit zuipen(!) en grappig is hier: een onthoofde giraf.

Ach wat, de titel alleen zal al genoeg mensen trekken, zullen de makers hebben geredeneerd. Door deze hoop ellende moet het toch wel echt de allerlaatste keer zijn dat bioscoopgangers daar nog intrappen?

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden