The Girl on the Train geen bijzondere verfilming

The Girl on the Train is een weinig overtuigende thriller, met een niet al te sterke cast en een voorspelbaar einde. De met Amerikaans-christelijke moraal doorspekte ontknoping is verre van origineel.

Bor Beekman
null Beeld RV
Beeld RV

De vrouw in de trein is niet zomaar een vrouw. En dat huisje met een dolverliefd jong stel erin, waar ze dagelijks naar tuurt vanuit de passerende wagon, is geen willekeurig object.

Zoveel is duidelijk, in het opzettelijk warrige begin van The Girl on the Train, Tate Taylors verfilming van de bestseller en psychologische thriller van Paula Hawkins.

Rachel (Emily Blunt) is forens zonder bestemming, een door haar man verlaten vrouw met alcoholprobleem en een getroebleerd verleden. Geobsedeerd door andere levens en mogelijk gewelddadig: niemand weet precies wat ze uitvoert tijdens de lange black-outs die haar overvallen, zij zelf ook niet.

The Girl on the Train
Thriller
Regie: Tate Taylor
Met: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Haley Bennett, Luke Evans
112 min., in 97 zalen.

Ze is niet de enige verdachte als de gevaarlijk mooie kraamhulp van de nieuwe vrouw van haar ex verdwijnt: hoe zit het met die aantrekkelijke psycholoog, de meer ruige vriend van de kraamhulp, of toch die keurige ex?

Hoofdrolspeelster Emily Blunt (Edge of Tomorrow, Sivario) is een capabele actrice, hier als enige ster in een b-cast, maar dronkenschap spelen beheerst ze niet: te dik erbovenop.

Ook jammer: ver voor het einde is de puzzel wel gelegd, in deze weinig overtuigende thriller met puriteinse, Amerikaans-christelijke moraal: die kleine stap van overspel naar moord.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden