Studio cheerdsatire

The Climate Project

Materials: tarpaulin (orange), tubes, garbage bag, wood.

Studio Cheered Beeld Tjeerd Posthuma
Studio CheeredBeeld Tjeerd Posthuma

In 2003, installation artist Olafur Eliasson created a giant sun in the Turbine Hall of Tate Modern in London. People enjoyed this ‘inside sun’ so much that they jus sat in front of it, as if watching the sunset. This renowned work was called: The Weather Project. I don’t think we should be talking about the weather, we should be talking about the climate.

‘The Climate Project’ is an immersive, dream inciting artwork that gives the viewer the illusion of being close to a dangerous forest fire. The room itself is empty: will it be inhabited, or is it left behind? Audiences can sit crying in front of the tarpaulin, walk nervously in circles, or just scream. The idea is that the audience feels free to finish what I have started.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden