de OmbudsclownFeminisme

Ter geruststelling: de Ombudsclown is een vrouw

De Ombudsclown behandelt vragen, klachten en opmerkingen over zaken waaraan eigenlijk niets te doen is.

null Beeld
Beeld

De klacht

‘Beste Ombudsclown’, mailt R. Bohlmeijer uit Brummen. ‘Om weldoordachte redenen ben ik feminist (ja, ook heren der schepping kunnen het feministische gedachtengoed van harte omarmen) en uit dien hoofde sta ik ook 100 procent achter het idee dat vrouwen een gelijkwaardige positie behoren te hebben als mannen. Al vele jaren volg ik de Ombudsclown met veel genoegen. Maar ergens huist bij mij het idee dat de Ombudsclown een man is. De wijze waarop telkenmale gereageerd wordt doet niet erg vrouwelijk aan. Ombudsclown: verlos mij van de onzekerheid.’

De Ombudsclown

Ter geruststelling: de Ombudsclown is een vrouw, een vrouw die nu eigenlijk wel benieuwd is wat haar antwoorden ‘niet erg vrouwelijk’ maakt. Zou feminist Bohlmeijer de Ombudsclown ook hebben gemaild als hij vermoedde dat de Ombudsclown een man is, wiens antwoorden niet erg mannelijk aandoen? Hij krijgt het essayboek Bad Feminist van de Amerikaanse cultuurcriticus Roxane Gay, en lieve zachte groetjes van de Ombudsclown.

Ook klagen? didu@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden