Televisietips

Beeld RV

Andere Tijden

Zaterdag, NPO 2, 21.20 uur

Hoe kon een onzinnig incident – een in brand gestoken prullenbak – leiden tot enorme rellen? Andere Tijden blikt terug op de ongeregeldheden in de Amsterdamse wijk Overtoomse Veld van twintig jaar geleden. De wijk kreeg hierdoor het stempel ‘Marokkaanse probleemwijk’ en heeft dat imago nog altijd niet helemaal van zich af weten te schudden. Buurtbewoners blikken terug op de puinhoop van toen.

Exportbaby

Zaterdag, NPO 2, 22.40 uur

In de tweede aflevering van deze dramaserie over kinderhandel ontdekt Hanna (Rifka Lodeizen) dat de vreemde gebeurtenissen rondom de adoptie van haar Oegandese 14-jarige dochter Zawadi (Lexie Nkudimana) niet zo onschuldig zijn als ze dacht. Haar zoektocht naar antwoorden roept steeds meer vragen op en komt haar relatie met Paul (Stefan de Walle) niet ten goede. Terwijl Paul alles op alles zet om de beerput dicht te houden, worstelt ook hij met het verleden. Zijn inspanningen om Hanna tegen te houden zijn tevergeefs: ze reist af naar Oeganda en ontdekt zo steeds meer zaken die ze achteraf misschien liever niet had geweten.

Becoming who I was

Zondag, NPO 2, 14.50 uur

Stel je eens voor: je denkt een gewone sterveling te zijn, maar ineens word je voor de reïncarnatie van een groot denker gehouden. Het overkwam Padma Angdu uit het Indiase Ladakh. Vanaf zijn 5de levensjaar heeft hij herinneringen die worden toegeschreven aan een hoge Tibetaanse meester. Het betekent het einde van zijn onbezorgde kindertijd: Padma moet naar het klooster van zijn voorganger in Tibet. Een oude boeddhistische leraar ontfermt zich over de jongen. In deze prijswinnende documentaire worden ze acht jaar lang gevolgd en wordt de dynamiek tussen de twee in beeld gebracht. Een intiem portret en coming-of-agedrama ineen.

Onze man in Teheran

Zondag, NPO 2, 20.15 uur

Drie jaar na de eerste reeks van deze geprezen serie is onze man in Teheran, Thomas Erdbrink, terug. In die drie jaar tijd is er behoorlijk wat veranderd in Iran. Sinds de voor Iraanse begrippen gematigd progressieve Hassan Rohani de verkiezingen heeft gewonnen, zijn er hippe koffieshops, klinkt er westerse muziek en zit iedereen op Instagram en Twitter. Iets wat de religieuze ‘hardliners’ tegen de borst stuit en wat tot een steeds fellere strijd met de hervormers leidt. In de gevangenis overlijden activisten op onverklaarbare wijze en op straat vinden op willekeurige plekken arrestaties plaats. De sfeer lijkt losser kortom, maar onder de oppervlakte borrelt er steeds meer onvrede.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden