Televisietips

Mirjam Bosgraaf

Paradiso 50 jaar

Zaterdag, NPO 2, 20.25 uur en 22.35 uur (concert)

Wie heeft er geen muzikale herinneringen liggen? Popheiligdom Paradiso bestaat 50 jaar en Winfried Baijens interviewt Rick de Leeuw, Candy Dulfer en Harry de Winter en laat fragmenten zien van optredens waar iedereen bij had willen zijn, van The Rolling Stones, Joe Cocker, Aerosmith, de Zangeres zonder Naam, Blondie, The Stranglers, Nirvana, en Coldplay.

null Beeld Olaf Kraak / ANP
Beeld Olaf Kraak / ANP

Over de rug van de Andes

Zondag, NPO 2, 20.15 uur

Twee mannen werken op het land. Zegt de een tegen de ander: 'Moest jij niet naar de begrafenis van je schoonmoeder?' 'Nee, werk gaat boven vertier.' Hoe komt het toch, vraagt Stef Biemans zich in zijn reisserie af, dat schoonmoeders het altijd hebben gedaan in Latijns-Amerika. Ze zijn het onderwerp van honderden niet zo leuke grappen. Toch grinnikt hij mee.

Frans Bauer in Amerika

Zaterdag, NPO 1, 22.10 uur

De Bauers zijn in Amerika en niet bang om een praatje te maken en inheemse vleeswaren te proeven. Mariska rolt pretzels met Amish-bakkers, die Amazing Grace zingen tot Jezus terugkomt op aarde, Frans wacht op een van zijn idolen, de echte Rocky, Chuck Wepner.

null Beeld RV
Beeld RV

Urbi et orbi

Zondag, NPO 2, 12.00 uur

'Broeders en zusters, buona Pasqua. Jezus is opgestaan.' Paus Franciscus zal zijn pauselijke paaszegen, het Urbi et Orbi, voor de zesde keer uitspreken op Eerste Paasdag op het Sint-Pietersplein, omringd door Nederlandse lelies, witte rozen en groene orchideeën, die met lasterstralen beschermd worden tegen hongerige Romeinse meeuwen.

null Beeld EPA
Beeld EPA

Tegenlicht; ons gemeengoed

Zondag, NPO 2, 21.05 uur

Ouderparticipatiecrèches, broodfondsen, windenergie-coöperaties, buurtmoestuinen. Is het burgercollectief de oplossing voor een zich terugtrekkende overheid? En moeten burgers daar iets voor inleveren, of krijgen ze er juist meer voor terug?

Zuidas

Zondag, NPO 3, 21.15 uur

Wolven in schaapskleren, ijskoninginnen, Porsches, pillen, gin tonics, kantoorseks, ambitie, ambitie en nog eens ambitie. Een jonge advocate wordt stagiaire bij een snoeihard advocatenkantoor in een van de Amsterdamse spiegeltorens op de Amsterdamse Zuidas. Serie van o.a. schrijfcollectief ZoZuidas.

De 12 van Oldenheim

Zondag, RTL 4, 21.30 uur

Het is zomer in Oldenheim, een gezellig dorp met een kerkplein en een cappuccinoterras. Maar er hangt onheil in de lucht. Het begint allemaal met een bijna bovennatuurlijke sterrenregen en de verdwijning van een meisje. All-starcast-thriller die op Videoland in première ging.

No stone unturned

Zondag, Canvas, 22.25 uur

Documentairereus Alex Gibney, van Dirty Money en Going clear: scientology and the prison of belief, stuitte op een verhaal waaraan van alles niet deugde. Tijdens het WK van 1994 zaten wat mannen in een kroeg in Loughinisland in Noord-Ierland naar een wedstrijd te kijken, toen er een gemaskerde man binnenkwam met een automatisch geweer. Zes doden. De zaak werd nauwelijks onderzocht en het bewijs weggemoffeld.

Monty Don's Paradise Gardens

Zondag, Eén, 22.40 uur

Voor wie na de eindeloze winter verlangt naar groen en de tuin. Tuinman Monty Don reist naar de paradijselijke tuinen van Andalusië, Marrakesh en Iran. Sinaasappelgeur, dikke citroenen, hegjes van rozemarijn, olijfbomen, rozen en ingenieuze irrigatiesystemen in de woestijn. 'Zo ongeveer moet de hemel er uit zien.'

In de schaduw van King

Maandag, NPO 2, 21.00 uur

Harcourt Klinefelter, die al jaren in Nederland woont met zijn Nederlandse vrouw, sloot zich 50 jaar geleden als theologiestudent aan bij het gevolg van Martin Luther King. Nu gaat Klinefelter terug naar Atlanta en naar Selma, waar King over de brug een politiemacht tegemoet stapte. Hij stopte en bad.

null Beeld RV
Beeld RV
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden