Telegraaf en PCM willen distributie samendoen

AMSTERDAM (ANP) - Telegraaf Media Groep (TMG), uitgever van Nederlands grootste dagblad De Telegraaf, en PCM, eigenaar van landelijke kranten als NRC Handelsblad en de Volkskrant, kijken of ze hun distributieactiviteiten kunnen samenvoegen. De concerns hopen daarmee kosten te verlagen.

Volgens bestuursvoorzitter Ad Swartjes zoekt TMG al tijden naar vormen van samenwerking of uitbesteding van facilitaire activiteiten. ,,Het kostenniveau van gedrukte media moet structureel omlaag. Distributiekosten vormen een wezenlijk deel daarvan.''

Het is niet ondenkbeeldig dat er vanaf het najaar een krantenjongen komt die in zijn wijk zowel De Telegraaf als de PCM-bladen bezorgt. Het onderzoek moet uitwijzen of de samenwerking zin heeft en juridisch mogelijk is. ,,Dan gaat het ook om mededingingsrechtelijke gevolgen'', aldus een woordvoerder van TMG.

Dochtermaatschappijen

Zowel PCM als TMG heeft de distrubitieactiviteiten ondergebracht in dochtermaatschappijen. Het gaat om DistriQ en PCM Distributiebedrijf. Twee jaar geleden had DistriQ al activiteiten van PCM overgenomen. Dat betrof het primaire hoofdroutevervoer vanaf de drukkerij van uitgever PCM naar diverse distributiecentra.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden