Syl & Raf

Ben nog niet zo wild van Gooische vrouwen. Moest zondag voor de tweede week af en toe best wel lachen om de sarcastische dialogen en de scènes in dit nieuwe 'komische drama' van Linda de Mol bij Talpa....

Wim de Jong

Wat lijkt Gooische vrouwen trouwens sterk op Desperatehousewives, of was dat ook een idee van Linda? En over PattyBrard gesproken: in de voorhoede van hetverveelde-Gooise-wijven-en-nichtengenre zijn dus wel degelijkontwikkelingen gaande. Want in Lieve Patty (RTL5, gisteren) isze dit keer niet meer zelf onderwerp van 'komisch drama', maarbehandelt ze de liefdesproblemen van anderen. En in het uurdaarvoor bewijst Nada van Nie op dezelfde zender dat als je typesals Rafaël en Sylvie van der Vaart als tamelijk normale mensenbenadert, je ook nog best aardige glamour-tv zonder ironischsausje krijgt.

Het programma van De Nie en Liz de Kort gaat over voetbalprofs(en hun partners) en de periode die ze bij een buitenlandsetopclub hebben doorgebracht of nóg doorbrengen, en de gevolgendaarvan voor hun privé-leven. Als zodanig is De Bal en De Liefdede opvolger van Mijn leven als voetbalvrouw, dat ook een moedigepoging deed om de problematiek van het leven als beroemdheid(mevrouw Ronald Koeman, mevrouw John de Wolf, noem maar op) uitde buurt van de ironie te houden. In de eerste aflevering vanmaandag Johnny Bosman, die met De Kort terugreisde naar hetstadion van KV Mechelen en de gelegenheid aangreep om over dedood van zijn zoontje en zijn religieuze twijfels te praten. EnSyl & Raf dus, die terugblikten op hun eerste maanden inHamburg, 'het Rotterdam van Duitsland - want net zo mondain',aldus De Kort. Dat was meteen ook het enige beetje ironie dat inhet programma was te bespeuren.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden