Review

Superlekker is inderdaad superlekker te noemen

Lucky Fonz houdt het publiek van begin tot eind in zijn greep met muziek en verhalen én elf nieuw nummers. De persoonlijke show biedt een mooi inkijkje in het hoofd van een ooit hevig verwarde jongen.

In Superlekker brengt Lucky Fonz elf nieuwe nummers, die nog niet op een album zijn verschenen. Beeld Sanja Marusic
In Superlekker brengt Lucky Fonz elf nieuwe nummers, die nog niet op een album zijn verschenen.Beeld Sanja Marusic

Een cabaretvoorstelling van Lucky Fonz III, waarom ook niet? De liedjes van de eigenzinnige singer-songwriter zitten immers vol grappige formuleringen en ook met zijn droge verteltrant heeft Otto Wichers de lachers al snel op zijn hand. Zijn eerste theatershow Neurose, geur & maneschijn (2014) blijkt nu slechts een vingeroefening te zijn geweest voor de veel sterkere nummer twee, getiteld Superlekker. Hierin weet Lucky Fonz het publiek van begin tot eind in zijn greep te houden, met een mix van muziek en verhalen die inderdaad superlekker te noemen is.

Het slimste wat Lucky Fonz kon doen is zijn liedjes centraal stellen. In Superlekker brengt hij elf nieuwe nummers, die nog niet op een album zijn verschenen. De synthesizers en andere elektronica van de laatste plaat In je nakie zijn afwezig: Wichers zingt vooral akoestische gitaarliedjes in de stijl van zijn held Bob Dylan, maar dan met meer grappen erin. Ook achter de vleugel overtuigt hij, zoals met het 'depressiefste nummer in de Nederlandse taal ooit', waarin een reïncarnatie als mossel bij het doemscenario hoort.

Superlekker

Cabaret, door Lucky Fonz III.
Tekst, muziek en spel: Otto Wichers.
Regie: Wilhelmer van Efferink.
27/1, Schouwburg Amstelveen. Tournee t/m 9/4.

Zijn verhaal kent een kop en een staart: via een fascinatie voor de verdwijntrucs van Hans Klok belanden we in de middelbareschooltijd van Otto Wichers, toen housemuziek en meisjes de enige twee zaken waren die hem interesseerden. School zelf was vreselijk en hij was voortdurend stoned, ook tijdens het softballen. Een bezoek aan de schoolpsycholoog was niet ver weg.

Telkens opnieuw verrast Lucky Fonz met verrassende observaties en originele humor. Deze persoonlijke show biedt een mooi inkijkje in het hoofd van een ooit hevig verwarde jongen die toch nog goed terecht gekomen is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden