Studio cheeredsatire

Studio Cheered

Materials: pallets, boxes, plant

Studio Cheered Beeld Tjeerd Posthuma
Studio CheeredBeeld Tjeerd Posthuma

This work clearly shows my fascination for composition as opposed to illustration. We see a sculpture of stacked pallets, boxes and a plant with a window in the middle, questioning the imaginary boundary of ‘inside’ and ‘outside’ and deconstructing the concepts of ‘public’ and ‘private’ space. Personally, I think placing a stack of pallets on a public sidewalk is a very bold move. The apparently careless and disorderly arrangement of all the elements suggests a timelessness in the ensemble, denying the audience both climax and redemption. As a child I already created sculptures like this. I think it was a sign of raw talent, but it was never really understood by the housekeeper.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden