Streng-gereformeerden mogen nu ook op internet

De Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) gaan gebruik maken van het internet. Op de jaarlijkse synode van de orthoxe christenen in Barneveld is besloten websites te gaan opzetten voor de eigen kerkelijke organisaties. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad vandaag.

Coen Brandhorst
null Beeld

De GGiN noemt zichzelf een bevindelijk geloofsgenootschap, heeft 24.000 leden en staat bekend als zeer orthodox. In deze streng gelovige kringen is het gebruik van elektronische media, zoals radio, TV en internet lange tijd taboe geweest.

Op de synode is vastgeteld dat internet inmiddels zo is ingeburgerd, dat kerkelijk gebruik ervan niet meer te vermijden is.

Gemengde reacties
Het besluit leidde tot gemengde reacties bij de leden, maar de meerderheid was voor het besluit. Een tegenstander omschreef internet als 'een fenomeen waar we zo ver mogelijk bij vandaan moeten blijven.'

Toch is het besluit geen vrijbrief voor ongelimiteerd internetgebruik: 'De grondhouding ten opzichte van internet blijft onveranderd: fout gebruik en misbruik wijzen we af. We erkennen echter wel dat er ook goed en nuttig gebruik van internet mogelijk is,' aldus een verklaring van de commissie die het gebruik van internet onderzocht.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden