Storms valt biograaf echtgenote aan

Het echtpaar van 2008, Pieter Storms en Nina Brink, slaat hard terug, met behulp van adviseur Kay van de Linde. HP/De Tijd plaatst deze week een lange brief waarin Storms fel uithaalt naar de twee schrijvers van een profiel over hem en zijn vrouw dat verscheen in het kerstnummer van, jawel, HP/De Tijd.

Paul Onkenhout

Pittiger nog dan de aanval op Daan Dijksman en Gert Hage zijn de beschuldigingen van Storms aan het adres van Eric Smit. De journalist, werkend aan de biografie van Nina Brink, was een van de bronnen van Dijksman en Hage.

Smit is volgens Storms een onbetrouwbare journalist. Nog pittiger zijn de beschuldigingen dat hij niet zonder ‘zijn dagelijkse snuifjes cocaïne kan’, contact had met een groep afpersers die probeerden Brink zes miljoen euro afhandig te maken én haar hondje hebben gekeeld.

Smit kan erom lachen. ‘Allemaal onzin. Zelfs mijn naam is verkeerd gespeld. Maar het is wel wat zorgelijk dat zo’n brief zomaar wordt geplaatst. Ik ben blij dat mijn moeder het niet leest.’

Volgens Smit probeert Storms hem uit zijn tent te lokken. ‘Hij stort in de brievenrubriek van HP/De Tijd een zooi bagger over me heen, omdat hij me wil meeslepen in een juridisch gevecht. Maar daar waag ik me niet aan. Ik wil dat boek schrijven over zijn huidige echtgenote. Storms probeert dat te verhinderen.’

Dijksman zou volgens Storms hebben toegegeven dat hij zich bij het schrijven van het profiel heeft laten inspireren door Smit. ‘We hebben met hem gesproken, maar hij was natuurlijk echt niet de enige bron.’

Namens het echtpaar tracht Kay van de Linde de schade beperkt te houden, zeggen Dijksman en Smit. Dijksman werd ook door Storms gebeld, meerdere keren. ‘Dat waren verschrikkelijke schreeuwpartijen, bijna nog erger dan deze brief in HP/De Tijd.’ Omdat het blad niet verzeild wilde raken in een juridische procedure, aldus Dijksman, werd na overleg met de twee auteurs besloten de brief van Storms te plaatsen.

Nóg meer nieuws over Storms: het conflict dat hij had met Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer over tv-zender Het Gesprek, is in der minne geschikt.

Storms en Brink. In het midden Marc Dullaert. (ANP) Beeld
Storms en Brink. In het midden Marc Dullaert. (ANP)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden