SITE-SEEING

HOEREN Fotograaf Piet den Blanken zette eerder een serie foto's uit Cuba op het net. Dat bleek erg aan te slaan bij de Internetbevolking....

http://www.xs4all.nl/ae4811/bordello/bordello.html

VEGA Het Vegetarische Plekje is de ietwat kneuterige naam voor een verzameling vegetarania op het net. De pagina's bieden recepten, informatie over vegetarisch eten, organisaties en begrippen, verwijzingen naar boeken en andere sites. Aardig is de mogelijkheid om via e-mail op de hoogte te worden gehouden. De site is aangesloten bij een internationale keten vega-sites.

http://web.inter.nl.net/users/vegplek/index.html

ECO Een grote verwijssite op het gebied van ecologie en groen leven is EcoMarkt. Volgens de maker is het de meest volledige site in zijn soort. Alles over eco-producten en -diensten, natuur- en milieu-informatie is er te vinden met behulp van een handige index. Ook hier attendering via e-mail.

http://www.ecomarkt.nl

INPAKKEN Veel bedrijven denken dat Internet een prima gelegenheid is om de kleurenfolder op het net te zetten. Foto's van de fabriek, de producten, e-mailadres erbij: klaar is Kees. Beter is het al wanneer de verhuizers de handen ineenslaan en alles over de branche bij elkaar brengen. Zij deden dat bij het VerhuisNet. De opzet is eenvoudig: zoek een verhuizer in de buurt, tips over verhuizen en slim inpakken en andere praktische zaken. Een prikbord met vraag en aanbod zorgt voor de broodnodige interactie. Jammer is dat de database maar gedeeltelijk werkt (in ontwikkeling) en dat vrijwel niemand de site bezoekt. Een blik in de papieren gele gids werkt sneller vermoedelijk.

http://www.verhuis.net

GOEDE MOED Wie zijn digitale magazine, ofwel digizine, vernoemt naar het Engelse equivalent van 'schrijfkramp' ontbreekt het niet aan goede moed. Toch is Writers Block de eerste anderhalf jaar heelhuids doorgekomen. Het is een tijdschrift over muziek, literatuur, voetbal, wetenschap en politiek, gemaakt door twintigers met een redelijk talent voor techniek: de website oogt in elk geval prettig gelikt. Nieuw nummer over de familie Gümüs, spelling, Zomergasten, Diana, Marsalis en het Engelse voetbalklimaat.

http://www.writersblock.net

EUTHANASIE De tien meest gestelde vragen over euthanasie, een databank met wetsartikelen, uitspraken en boeken over het onderwerp en verwijzingen naar veel andere websites over hetzelfde onderwerp zijn te vinden bij de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE).

http://www.nvve.nl

BETER LAAT Ook het stadhuis van Rotterdam heeft een site. Menige middelgrote stad ging al voor, maar de bestuursdienst aan de Coolsingel moet hebben gedacht: beter laat dan nooit.

http://www.stadhuis.rotterdam.nl

ON LINE On-linedienst CompuServe is nog niet gekocht door AOL en WorldCom, of browserfabrikant Netscape begint iets soortgelijks: Netcenter. Slim bedacht, al was het maar omdat Netscape zelf al een van de drukst bezochte sites op het web was.

http://www.netscape.com

Alle genoemde sites zijn aanklikbaar via de Volkskrant op Internet, waar dagelijks ook een signalement van een website wordt gegeven. Tips en kritiek op:

www.volkskrant.nl/media/site-seeing

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden