Signaal

KAMA SUTRA is een van de zes namen van een computervirus dat op 3 februari actief wordt. Op besmette pc's zal het kwaadaardige programma bestanden van onder meer Word, Excel, PowerPoint en Acrobat (PDF) wissen, melden virusbestrijders als Symantec en Panda die ook een 'tegengif' bieden....

ABOUT:BLANK organiseert voor het vierde achtereenvolgende jaarde Bloggies, de prijs voor de beste weblogs van Nederland (opdutchbloggies.nl). Er zijn drie publieksprijzen te winnen: dievoor Best Geschreven Weblog, Best Vormgegeven Weblog en BesteWeblog. Een vakjury kent onderscheidingen in veertiencategorieën toe. De afgelopen weken hebben internetterstienduizend blogs genomineerd. De komende drie weken kunneninternetters stemmen.

WIKIPEDIA, de online encyclopedie die door vrijwilligers wordtsamengesteld, verschijnt op papier. Het gaat om een Duitseversie, die door uitgever Zenodot in losse afleveringen wordtuitgebracht. De volledige Wikipedia zal ruim achtduizendbladzijden beslaan en in honderd delen verschijnen. Zenodot wiltot 2010 elke maand twee delen laten verschijnen, voor veertieneuro per stuk. Plannen voor een Engelstalige editie zijn er nogniet. Oprichter Jimmy Wales heeft wel ideeën in die richtinggeuit.

PAPIER-HACKERS vormen een onderschat gevaar, bericht Lexmark.De printerfabrikant vroeg duizend Europese werknemers hoe zeomgaan met vertrouwelijke documenten. Daaruit bleek dat de helftvan de papieren, die per ongeluk achterblijven op debedrijfsprinter, gevoelige informatie bevat. Meer dan 40 procentvan de ondervraagden heeft wel eens een CV in de printer latenliggen. Lexmark heeft nog geen printer die vergeetachtigen eenseintje geeft.

NINTENDO gaat een kleinere, gestroomlijnde versie uitbrengenvan zijn portable, dubbelscherms spelcomputer, de Nintendo DS.De Lite krijgt betere beeldschermen, weegt een vijfde minder enis een derde kleiner in omvang. Van de originele DS zijn14,4 miljoen stuks verkocht. De Lite is vanaf maart verkrijgbaarin Japan.

GIGA PANEL is een autoradio van Sony met een afneembaar front,waarin een harde schijf van een gigabyte is verwerkt. Hetfrontpaneel wordt met een kabel op de pc aangesloten en vanafdaar gevuld met muziek. Sony zegt dat de Giga 60 uur aan liedjeskan bergen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden