Rupert Murdoch verliest 6,4 miljard

Mediaconcern News Corp schrijft 8,4 miljard dollar af op tv, dagbladen en MySpace...

Van onze verslaggever

amsterdam News Corp, het media-imperium van Rupert Murdoch, heeft over het afgelopen kwartaal een verlies geleden van 6,4 miljard dollar (5 miljard euro). De omzet daalde tot 7,9 miljard dollar, een afname van 8,4 procent . Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

News Corp, eigenaar van onder meer televisiestation Fox, The New York Post en netwerksite MySpace, moest 8,4 miljard dollar afboeken op de waarde van zijn bezittingen. Daarvan kwam 3 miljard op het conto van de dagbladdivisie, waaronder ook Dow Jones valt, de in augustus 2007 voor 5 miljard overgenomen uitgever van The Wall Street Journal.

De grootste terugval deed zich voor bij de televisieactiviteiten, waar de inkomsten met 44 procent daalden. Door de economische crisis vallen de opbrengsten uit tv-reclame zwaar tegen.

‘Hoewel we een verzwakking verwachtten, is de neergang heviger en waarschijnlijk langduriger dan wij aanvankelijk dachten’, aldus Murdoch in een toelichting op de resultaten.

De mediamagnaat kondigde aan over de hele linie rigoureus in de kosten te willen gaan snijden. De topman zei daarbij het aantal banen te zullen verminderen waar dat ‘gepast’ is.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden