Ron Link (27)

‘Niet iedereen zag een Tarzan in mij. Dat was vooral een uiterlijke kwestie. Je verwacht bij Tarzan toch een breed lijf met flinke spieren....

‘In de natuur is de leider altijd een man. Voor Tarzan, die in de musical op een zeker moment ook leider wordt, moest ik dus mijn mannelijkheid aanspreken, en mijn dierlijkheid. Ik vind dat dat goed is gelukt: ik heb de oerman in mezelf gevonden.

‘Er werd wel eens gezegd dat een homo geen Tarzan zou kunnen spelen, maar die kritiek trek ik me absoluut niet aan. Iedereen die komt kijken, vindt het fantastisch. Ze komen om Tarzan te zien, en dan maakt het niks uit of je homo, bi of hetero bent.

‘Ik ben misschien geen macho, maar dat is ook niet nodig. Tarzan is namelijk ook helemaal geen macho, al denkt iedereen van wel. Achter dat simpele beeld schuilt veel meer. Hij is zachtaardig, onbevangen. Hij weet niets van de liefde, doet alles op zijn intuïtie. Dat geldt voor mij ook, want ik heb niet eerder geacteerd.

‘Ik heb net in de Beekse Bergen een apenverblijf geopend. Voor Tarzan moest ik als een aap leren lopen. Eigenlijk verschilt Tarzan heel veel van echte apen. Een aap wordt leider van een groep door te vechten. Tarzan niet, hij krijgt het leiderschap in de schoot geworpen. Hij is absoluut niet gewelddadig. Als je naar de musical komt, mag je ons best recht in de ogen kijken.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden