interview

Revu-hoofdredacteur hoopvol: 'Wij zijn een sieraad in elk portfolio'

Nieuwe Revu is één van de bladen waar uitgever Sanoma niet meer in gelooft. Het legendarische mannenblad staat daarom vanaf vandaag te koop. Hoofdredacteur Erik Noomen is ondanks Sanoma's 'botte bijl' van vanmorgen positief gestemd: 'Nieuwe Revu is een sieraard in elk portfolio'.

Thijs van Soest
Erik Noomen van Nieuwe Revu ziet de toekomst van zijn blad nog altijd zonnig in. Beeld ANP
Erik Noomen van Nieuwe Revu ziet de toekomst van zijn blad nog altijd zonnig in.Beeld ANP

Goedemorgen, dat moet een klap zijn geweest. Hoe is de stemming?
Goedemorgen - alhoewel, zo'n goedemorgen is het nou ook weer niet. Bijltjesdag. Kijk, we hadden al een beetje een vermoeden dat we mogelijk verkocht zouden gaan worden. Het sluimerde al jaren, voor vele titels bij Sanoma. Maar, en iedereen die ik spreek zegt dat ook, van alle titels is Nieuwe Revu toch zeker de titel waar de meeste vraag naar is. Dat geeft goede hoop. Voor veel andere titels is dit wel echt slecht nieuws en zullen het vermoedelijk ook niet redden. Als man met een warm tijdschriftenhart is dat een hard gelag.

Uitgevers staan te springen om Nieuwe Revu over te nemen?
Zeker, het is een prestigieuze titel. Een sieraard in elke portfolio. Bovendien werken we buitengewoon goedkoop met een kleine rompredactie en zijn we aantrekkelijk voor adverteerders.

De aanprijzing is vast begonnen?
We hebben nog 14 maanden de tijd om in een veilige haven te belanden en ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. Tot die tijd moeten we proberen het blad op hetzelfde niveau te houden.

Waaruit bleek dat Sanoma al een beetje afscheid aan het nemen was van de Revu?
We waren intern al gezakt naar een zogeheten 'laag ondersteuningsniveau'. Er werd niet meer serieus geïnvesteerd in promotie en sales. Dat kan bij een andere uitgever dus alleen maar beter worden.

De reorganisatie bij jullie bedrijf is wel veel groter dan gedacht
Ja, het is een botte bijl die gruwelijke wonden slaat. Maar voor die Finnen is het natuurlijk allemaal veel minder emotioneel, die hebben niet per se een emotionele band met een historische titel als Nieuwe Revu. maar ik ben iemand die altijd de zon ziet schijnen, dus we gaan straks vrolijk verder op een andere plek.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden