Rent a Priest

Wie niet verbonden is aan een kerk, maar wél behoefte heeft aan een pastoor, priester of dominee op een ‘keerpunt’ in het leven, kan sinds een halfjaar terecht op de website www.rentapriest.nl....

De site is opgezet door dominee Jan Schonewille uit Fochteloo, omdat hij ervan overtuigd is dat ‘religie en symboliek een heel belangrijke rol kunnen spelen in het menselijk leven.’ Een ieder die ‘een religieuze invulling wil geven aan belangrijke gebeurtenissen in het leven, zoals inzegening van een relatie, trouw- en rouwdiensten’ kan terecht bij Rent a Priest. De stichting is niet aan een bepaalde kerk gebonden en er kan veel: de doop van kinderen en volwassenen, huwelijken en inzegeningen van relaties van homo’s en hetero’s, inzegening van gebouwen, plannen en reizen.

Bijkomen van aardse stress en ellende kan in het centrum ‘Onder de Linde’, gelegen tussen het bosrijke Appelscha en het natuurmonument het Fochteloërveen. ‘Als iemand, om wat voor reden ook, er een paar dagen tussen uit wil of moet, kan zij/hij bij ons terecht. Om op adem te komen, om krachten te verzamelen, om de dingen op een rijtje te kunnen zetten of juist om even afstand te nemen.’ En dat voor 35 euro per overnachting, vol pension. Inzegeningen kosten tussen 200 en 400 euro, een pastoraal gesprek is 65 euro per uur. (AK)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden