Religieuze dieren

Eenhoorns in Utrecht? Palmezels, een aangelijnd lammetje alsof het een hondje is? Het Catharijneconvent is een museum dat je niet meteen in verband brengt met dieren....

Dat lijkt niet meteen op een spannend uitstapje voor de zondagmiddag en zeker geen plek om dieren te gaan bekijken. Maar de dieren in Museum Catharijneconvent zitten verstopt. Ze zijn te vinden op altaarstukken, in boeken of op schilderijen. Voor kinderen is een speurtocht uitgestippeld door het museum. Hij staat op papier en is gratis bij de ingang te krijgen. De handleiding bevat een aantal vragen die moeten worden beantwoord tijdens de dierenjacht. De tocht is geschikt voor kinderen in de eerste klassen van de basisschool hoewel ze wel wat hulp van hun ouders nodig zullen hebben. Op het papier worden ook wat verhalen verteld over de mensen bij wie de dieren horen. Het verhaal van Lazarus bijvoorbeeld, dat in het museum is te vinden op een schilderij als een soort stripverhaal.

Museum Catharijneconvent, Nieuwegracht 63. Telefoon: 030-2313835. Geopend dinsdag t/m vrijdag: 10-17 uur, zater- en zon- en feestdagen: 11-17 uur. Volwassenen 7 gulden, kinderen onder de zes jaar gratis, van 6 tot 18 jaar 3,50 gulden. Een gezinskaart kost 15 gulden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden