Record-aantal Tegel-nominaties voor de Volkskrant

De Volkskrant is vijf keer genomineerd voor De Tegel 2012, een record. Nog nooit haalde één medium zoveel nominaties binnen.  In vijf van de zes categorieën maakt de krant kans op de meest prestigieuze prijs in de Nederlandse journalistiek.

Vorig jaar won Natalie Righton de Tegel voor haar verslaggeving in Pakistan en Afghanistan Beeld Ton Koene

Mark Misérus die als eerste het dopingverleden van de Rabobank aan de kaak stelde, is genomineerd in de categorie Onderzoek.

Robert-Jan Friele slaagde er als eerste en voorlopig enige Nederlandse journalist in om Tanja Nijmeijer urenlang te interviewen. Voor het eerst werd in volle omvang duidelijk wat haar bewoog. Maud Effting zorgde voor een gezond tegenwicht door een slachtoffer van de Farc te ondervragen. Samen zijn ze genomineerd in de categorie interview.

Robert Giebels en Jan Hoedeman schreven een spannende reconstructie over het mislukken van het Catshuisoverleg. Zij maken kans op een Tegel in de categorie Verslaggeving.

Jesse Frederik en Eric Smit van onderzoekscollectief Follow the Money schreven voor de Volkskrant een stuk over de merkwaardige investeringen van een Brabants baggerbedrijf, die het overheidsbedrijf in grote problemen brachten. Het verhaal maakte eens te meer duidelijk wat een onverantwoorde risico's overheidsbedrijven het afgelopen decennium zijn gaan nemen.

Tot slot is de correspondent Noord-Nederland van de Volkskrant, Ana van Es genomineerd in de categorie Talent. Ze maakte onder meer grote indruk met haar reconstructie van de rellen in Haren.

Alle artikelen zijn terug te lezen op http://detegels.nl/2012/. Als u het stuk waardeert, kunt u erop stemmen. Het stuk dat de meeste stemmen binnenhaalt krijgt de Publieksprijs

Stemmen gaat via een like op Facebook of Twitter.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.