RecensieDat is goed gelukt!

Rake typeringen in mooi klein cabaret Boer ★★★☆☆

De onderwerpen die zij in Dat is goed gelukt! bespreekt zijn niet altijd de origineelste.

Joris Henquet
Annick Boer in haar cabaretsolo Dat is goed gelukt! Beeld Randy Fokke
Annick Boer in haar cabaretsolo Dat is goed gelukt!Beeld Randy Fokke

‘Kennen jullie mij eigenlijk?’ Annick Boer gooit de vraag maar direct in de groep in de opening van haar eerste cabaretsolo. Als actrice en zangeres is de 48-jarige Boer al jaren veelgevraagd in musicals, films en tv-programma’s. Maar in het Kruidvat wordt zij net zo makkelijk voor Heleen van Royen aangezien, en op de poster van een voorstelling wordt zij doodleuk aangekondigd als Anita Boer. Een nadere introductie kan dus geen kwaad.

In Dat is goed gelukt! leren we Annick Boer een stuk beter kennen, omdat zij op een prettig directe en openhartige wijze vertelt over het reilen en zeilen in de Nederlandse theaterwereld en in haar privéleven als stiefmoeder. Boer bezit een voor cabaret zeer geschikt dubbeltalent: ze kan geestig vertellen met een stem die doet denken aan Brigitte Kaandorp, én ze kan heel mooi zingen. Boer laat zich begeleiden door pianist Jean Louis van Dam en brengt eigen nummers, maar ook klassiekers als De seizoenen (tekst Ivo de Wijs) en Jaloezie (tekst Frans Mulder). In haar verhalen schetst ze vol grappen en korte, rake typeringen haar leven als ‘Annick Paniek’: een vrouw met uiteenlopende, vaak onterechte angsten op het vlak van het opvoeden van 4-jarige stiefkinderen, het zingen van hoge noten, oud en eenzaam worden en mannen die zeggen dat ze gaan nachtvissen, maar eigenlijk vreemdgaan.

Het zijn niet altijd de meest originele onderwerpen die Boer bespreekt, maar zij weet het publiek er wel mee in te pakken. Annick Boer levert een mooi, klein cabaretprogramma af, dat zeker smaakt naar meer.

Dat is goed gelukt!

Cabaret

★★★☆☆

Door: Annick Boer

Regie: Esther Habbema

In Schouwburg Amstelveen, 24/10. Tournee t/m 11/11.

null Beeld

Gijs Groenteman gaat in onze illustere archiefkast in gesprek met mensen die hem hebben verwonderd. Rapper Pepijn Lanen, schrijver Paulien Cornelisse en kunsthandelaar Jan Six passeerden al de revue.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden