Het nieuwe eten

Quinoa-chips met rozemarijnsmaak van de Hema

Wat ze verzinnen in de voedselindustrie!

Wij zijn dus niet van die mensen die bij het horen of zien van het woord ‘avocado’ of ‘quinoa’ beginnen te zeuren over verwende millennials die eens een keertje normaal moeten gaan doen. Leven en laten leven, is ons devies, en vrijheid blijheid.

Quinoa is intussen behoorlijk mainstream geworden. Ook de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, kortweg Hema, gaat met de tijd mee en probeert een graantje van de populariteit van deze plant mee te pikken. Onze keus in de winkel viel op ‘quinoa crisps rosemary flavour’, oftewel quinoa chips met rozemarijnsmaak. ‘Organic’, is de aanprijzing op de voorkant op de verpakking.

Op de achterkant heeft iemand ‘…mmm! A light and delicious snack, Enjoy!’ laten zetten. Wat nou ‘Hollandsche’? Praat Nederlands met me, Hema.

Maar goed, de chips blijken er uit te zien als kleine, ondiepe bakjes. Het zijn behoorlijk zoute bakjes en de rozemarijn overheerst. Hier en daar zijn zwarte stipjes te zien; peperkorrels waarschijnlijk. De smaak is wat weeïg. En zout dus.

Volgende keer wagen we ons aan een andere troef uit het assortiment van de Hema, biologische chips van kikkererwten en aardappel met curry-smaak. Klinkt spannend. Eerst de quinoachips een plaatsje geven.

Cijfer: 6

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden