Praatpanel

Trendje 1. De eindregie van Nederland 3 is in slaap gesukkeld. Vorige week steeds een promo voor de quiz Herexamen met beelden uit de aflevering van de week daarvoor....

Cornald Maas

Trendje 2. De kranten liggen op de praattafel. De praatgasten zitten klaar. De praatgrage presentatoren stallen hun onderwerpen uit. Actie! Actualiteit! Het praatpanel is een tv-succes. Gasten die om de haverklap terugkeren om de waan van de dag te becommentariëren. Het zijn beroepspraters. Theo van Gogh maakt er gebruik van, in zijn ongepolijste talkshow Het Laatste Oor (Justus van Oel, Maarten van Rossem, Theodor Holman). Felix Rottenberg, in zijn minstens even onderhoudende AT 5-discussieprogramma Duivels (Hubert Smeets, Jort Kelder). Ruud ter Weijden in Sport aan tafel (Hugo Camps, Kees Jansma). Middageditie (Rob de Wijk, Elsbeth Etty, Ciska Dresselhuys). Frits & Henk (naast Jan Mulder steeds vaker Joost Zwagerman en Frits Wester). Beau & Minoesch (laatst met 'media-expert' Tineke de Nooij). Hans & Mireille (HP/De Tijd-journalist Tom Kellerhuis, in het Koffietijd!-mannenpraatgroepje). En ook Rick van Velthuysen maakt er gebruik van. Wie? Rick van Velthuysen, opgefokte deejay die gepromoveerd is tot voorzitter van het praatpanel in Fox Forum.

Want Fox 8 pikt eindelijk ook een graantje mee van het praatpanel-succes. Fox-actualiteit is: wildplassen, mannenlingerie, crisis in mannenland, musical-awards en e-mail-etiquette. Publiciste Liesbeth Koenen kwam er gisteren helemaal voor naar de Fox-studio. Voorbeeldje van een Fox-samenspraak, van vorige week. (De Bekende Nederlanders - en zeker die van Fox - zijn tegenwoordig zo inwisselbaar voor elkaar dat ik ze voor het gemak maar even A, B, C en D noem.)

A: 'Asjemenou.'

B: 'Ik heb echt niks met Loeki.'

C: 'Vroeger op Duitsland had je Meiselmenschen.'

A: 'Trollen?'

C: 'Zouden ze hier ook moeten doen.'

D: 'Ik vind Loeki leuk.'

E: 'Loeki is een held in Japan.'

A: 'Holy shit!'

Geef toe. Zo verzinnen zelfs de mannen van Jiskefet ze niet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden