POP

Tournee..

Punkrockers Voodoo Glow Skulls spelen vanavond in Tivoli in Utrecht, vrijdag in het Patronaat in Haarlem en zaterdag in Willem II in Den Bosch.

De Belgische gitaargroep Fence geeft twee concerten: vanavond in Vera in Groningen en zaterdag in Paradiso in Amsterdam.

Hans Dulfer treedt vanavond op in Meander in Amsterdam, vrijdag in Apollo in WWeert, zaterdag in de Bout in Soerendonk en 10 november in Alto in Amsterdam.

Skik speelt vrijdag in Spoorzicht in Eerbeek en zaterdag in Podium in Hardenberg.

Van Dik Hout treedt vrijdag op in de Schouwburg in Tilburg en zaterdag in De Nobelaer in Etten Leur.

De Mexicaanse Jorge Reyes, die deze zomer indruk maakte op het Higher Ground-podium van Lowlands, geeft zaterdag een concert op 'Los' in het Utrechtse Tivoli en op 10 november in Manifesto in Hoorn.

De Engelse drum 'n bass-dj Aquasky draait vrijdag in de Goudvishal in Arnhem ('Forms') en zaterdag op 'Metrics' in de Effenaar in Eindhoven.

7 Zuma 7 is vrijdag in de Kelder in Amersfoort, zaterdag in Romein in Leeuwarden en zondag in de Hanehof in Geleen.

De Amerikaanse Jad Fair en Kramer spelen vrijdag in Winston Kingdom in Amsterdam en 10 november in Doornroosje in Nijmegen.

De Zuidafrikaanse zangeres Sonja Herholdt treedt vrijdag op in Muziekcentrum Eindhoven en zaterdag in het Zaantheater in Zaandam.

Oxymoron geeft concerten in 013 in Tilburg (vrijdag), Perron in Venlo (zaterdag) en Baroeg in Rotterdam (11 november).

25 Ta Life speelt vrijdag in Iduna in Drachten, zaterdag in de Azijnfabriek in Roermond en zondag in de Baroeg in Rotterdam.

Brave Combo, de Texaanse groep rond zanger-accordionspeler Carl Finch maakt furore met een enerverend repertoire van polka-folkrock, dat ze onder meer liet horen op de bruiloft van Talking Head David Byrne. Zaterdag in de Oranjerie in Roermond, zondag in Plaza in Arnhem, maandag in Gloppe in Leeuwarden, woensdag in Tivoli in Utrecht en 11 november in Paradiso in Amsterdam.

De New-Yorkse post-rockgroep UI speelt op 7 november in de Effenaar in Eindhoven, 11 november in Paradiso in Amsterdam en 12 november in Vera in Groningen.

Componist-producer Alan Parsons, van wie net een nieuw album is verschenen, treedt op met zijn Alan Parsons Live Project featuring Tony Hadley: maandag in Nijmegen (de Vereeniging) en dinsdag in Utrecht (Vredenburg).

Amsterdam

Vanavond in de Melkweg een evenement in het kader van de kunstmanifestatie Nordrhein-Westfalen/Nederland, met Club Of Chaos van voormalig Can-drummer Jaki Liebezeit (recent nog te zien op Crossing Border), de Duitse elektro-rockgroep Kreidler, en Gentleman, featuring Pow-wow soundsystem.

Vrijdag in de Melkweg een nieuwe clubnacht, 'Earth', georganiseerd door Per en Sander Kleinenberg, met een van Engelands bekendste dj's: Sasha.

Vrijdag viert Herman Brood in Paradiso zijn verjaardagsfeestje. Na afloop VIP club, met een dj-set van de Franse dj-producer Laurent Garnier, van wie begin 2000 een nieuw album verschijnt.

Zaterdag in Paradiso 'Tombola 2000', een avond met artiesten van platenmaatschappij De Konkurrent: Solex, Fence, Wheat en anderen.

Kinky Friedman, 'de Zappa van de country', is op 7 november in de Melkweg.

Henry Rollins is niet alleen een gespierd rockzanger, maar ook een van de grootste spoken word-talenten van dit moment, zoals hij tijdens twee achtereenvolgende Crossing Border-edities bewees. Op 8 november staat Rollins in het Nieuwe de la Martheater.

John Mayall & His Bluesbreakers, de groep rond de pionier van de Britse sixties bluesrock, geeft op 8 november een concert in de Melkweg.

De Franse zanger Julien Clerc staat maandag in Theater Carré.

Het concert van Gomez is een dag vervroegd en is nu op 10 november in de Melkweg.

De Kift maakt een tournee rond het verschijnen van de nieuwe cd 'Vlaskoorts.' Woensdag 10 november geeft de Noord-Hollandse groep een concert in Paradiso.

Den Haag

The Red Hot Chili Peppers, die met het album 'Californication' een van de grote hits van 1999 scoorde, geven een eenmalig Nederlands concert: op 10 november in de Statenhal. In het voorprogramma de in Engeland bijzonder populaire rockgroep Stereophonics.

Dordrecht

Luka Bloom staat vanavond in de Kunstmin.

Groningen

De nederhopgroep Spookrijders speelt vrijdag in Simplon.

Nijmegen

Nitin Sawney, een van de grootste talenten van het Londense (Asian Underground-)label Outcaste, geeft zondag een concert in de Vereeniging. Met verder Ray Anderson's Pocket Brass Band, Wendo en anderen.

Soul Jazz, Rude Rich & The high Notes en The Easy Aloha's spelen vrijdag in Doornroosje.

Zaterdag in Doornroosje 'Planet Rose', met de Engelse dj Mark Williams en dj Hansz.

Rotterdam

Singer-songwriter Chris de Burgh geeft vrijdag een concert in de Ahoy'.

De Engelse dj Danny Howells draait zaterdag op 'Life', de nieuwe clubavond in Nighttown.

De Engelse vocale drum 'n bass-groep Lamb geeft zondag een concert in Nighttown.

De Amerikaanse hip hop-groep Arsonists speelt op 10 november in de Basement in Nighttown.

Tilburg

Zaterdag in 013 een editie van de Heineken Crossover Award, met Project 2000, Brainpower en Peplab.

The Brand New Heavies, vaandeldragers van de jazz-dance, geven op 7 november een concert in 013.

Utrecht

Remy en Richard draaien vrijdag in de Winkel van Sinkel.

Zaterdag in de Winkel van Sinkel 'Nachtwinkel', met dj's Double J en Flipside.

De Britpopgroep Supergrass, van wie recent het derde (titelloze) album verscheen, geeft op 8 november een concert in Vredenburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden